Tar du Elektrolytpulver?

För en tid sedan började jag dricka elektrolytpulver i samband med träning. Jag har märkt en stor skillnad med hur och vad jag orkar under träningen sedan jag började med elektrolytpulver.

Tidigare har jag alltid tagit salt innan träning och det har hjälpt mig bra men med detta känner jag en annan känsla i kroppen. Jag orkar på ett helt annat sätt än tidigare, speciellt de pass jag kör hemma i garaget på min träningscykel. Eftersom jag äter en ketogen kost så binder inte min kropp upp vätska på samma sätt och när jag svettas mycket genom mina träningspass förlorar jag mycket vätska. Då hjälper elektrolytpulvret till att återställa min vätskebalans, både innan och efter min träning för återhämtningen.

Jag dricker elektrolytpulver från Pureness som jag köpt via Upgrit. Inget betalt samarbete! Jag har valt smaken med Citron/lime för att jag vill ha en fräsch smak. De skriver att den är sockerfri men jag ser att den innehåller sötningsmedel, stevia men det ger inget utslag på mitt blodsocker. Förutom de viktigaste elektrolyterna (Na, K, Ca, CI och Mg) innehåller den också Guerande-havssalt, C-vitamin och organiskt svavel (OptiMSM).

När jag är ute och cyklar MTB har jag det alltid i min vattenflaska. Jag tycker att jag orkar mer på ett annat sätt :-). När jag kör hemma i garaget på träningscykeln dricker jag en liten vattenflaska innan träning. Vanligt vatten under själva träningspasset men direkt efteråt dricker jag ett glas eller ytterligare en vattenflaska. Blir inte alls lika sliten i kroppen.

När det gäller gymmet, så brukar jag dricka det under tiden jag tränar. Här märker jag ingen direkt skillnad rent träningsmässigt, mer än att jag gillar smaken.

Tar du elektrolyterpulver? Dela gärna med dig om vad du tycker och tänker om det.

Ha en fin dag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.