Tandoorikycklingpanna – enkelt och gott!

Ibland har man liksom inte tid att göra mat som tar lång tid.
Detta recept hittade jag hos Anna Hallén, enkel och så god. Man kan krydda den lite mer med tandoori ifall man vill ha mer smak. Vincent är rätt rädd när det blir för stark smak, därav har vi kryddat den väldigt barnvänligt.

Tandoorikycklingpanna

ca 4 portioner

500 g kycklingfilé
2 msk smör
2 msk tandoorikrydda
500 g wokgrönsaker
5 dl vispgrädde
salt och svartpeppar

skär kycklingen i mindre bitar. Stek i smör tills kycklingen fått fin färg. Krydda med tandoorikrydda.
Tillsätt wokgrönsakerna, stek ytterligare ca 5 minuter. Tillsätt grädden, salt och peppar. Låt småputtra ca 10 minuter, klart!

Vincent äter spagetti till detta.

Tandoorikrydda
1 msk malen ingefära
1 msk lökpulver
1 tsk vitlökspulver
1 msk mald koriander
4 msk spiskummin
1 tsk salt
1 tsk paprikapulver
1 tsk chilipulver
Blanda och förvara i en burk med lock.

Du kanske även gillar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.