Gulaschsoppa – mums!

Råvarorna, högrev från lokala bonden i Lindome

Gulaschsoppa

Nu till hösten kommer det nog bli mycket långkok, det är såå gott. Man får förberedda på kvällarna eller helgerna så det är bara att värma på middagen.

Denna gulaschsoppa blev helt underbar god, till och med min mamma tyckte den var god. Hon tycker annars inte om smakstark mat.
700 gram Högrev
250 gram champinjoner
50 gram smör
2 gula lökar
4 st vitlöksklyftor
3 st tomater
1 röd paprika
1 grön paprika
1 gul paprika
2 st hönsbuljongtärningar + 5 dl vatten
2 dl rödvin
2 msk tomatpuré
1 msk Worcestershiresås
1 msk kummin
1 msk paprikapulver
1 msk torkad persilja
1 msk torkad timjan
1/2 msk salt
1 tsk peppar
2 st lagerblad
Skär köttet i små bitar, ca 1 x 1 cm. Skär lök, tomat och paprika i små tärningar. Riv vitlöken fint. Dela champinjonerna och skiva halvorna i tunna skivor.
Bryn köttet i en gryta så att de får fin färg. Tillsätt lök och vitlök. Krydda med salt, peppar, kummin, paprikapulver och tomatpuré. Låt fräsa en stund så kommer kryddorna fram bättre.
Bryn svampen gyllenbrun i en stekpanna vid sidan om. Häll den över köttet, tillsätt buljong, vin, worcestershiresås, örter och lagerblad.
Koka upp och låt sedan småputtra på låg värme i ca 2-3 timmar, tills köttet är mört. Rör om då och då och späd med mer vatten om gulaschen blir för tjock. Smaka av och servera med crème fraiche och halloumibröd.

Du kanske även gillar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.