Tacogratäng

Tacogratäng

Fredagsmys innebär ofta tacos hemma hos oss, men ibland behövs en liten twist. Den här gången blev det tacogratäng – en enkel och smakrik variant där allt lagas i en och samma form. Perfekt för en ny, uppskattad fredagsfavorit!

Fredagsmys hemma hos oss betyder oftast tacos – framförallt när sonen får bestämma. Men ärligt talat, jag är så himla trött på vanliga tacos, känns som vi äter det hela tiden! Så den här gången testade jag något nytt: tacogratäng, där allt lagas i en och samma form.

Och vet du vad? Det blev både enkelt och supergott! Fast det var taco, blev det en helt ny rätt som hela familjen uppskattade. Vincent och Anders gick all in med krossade nachochips ovanpå, medan jag körde på spenat istället – minst lika gott!

Nedanför delar jag mitt recept på tacogratäng, tillsammans med tips på hur du gör egen picklad rödlök och tacokrydda. Köp inte färdig picklad rödlök – den är ofta full av socker, men det är busenkelt att göra själv. Tips från coachen! 😉

Tacogratäng

Tacogratäng

Allas favorit fast på ett annat sätt, allt i en form, kan det bli enklare?
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 30 minuter
Total tid 40 minuter
Måltid Middag
Portioner 6
Kalorier 1 kcal

Utrustning

  • Stekpanna
  • Ugnssäker form

Ingredienser
  

  • 800 gram Nötfärs
  • 1 Burk Salsasås, medelstark
  • 4 dl Creme fraiche
  • 3-4 dl Riven ost
  • 2-3 msk Tacokrydda, egen gjord eller påse (2 st)
  • 1 ask Cocktailtomater
  • Jalapenos efter önskemål
  • Picklad Rödlök efter önskemål

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Fräs nötfärsen med smör och tillsätt taco kryddan. Rör runt så att det blandas väl.
  • Häll därefter i hela salsa burken och rör runt. Låt småputtra en stund.
  • Häll ner tacofärsen i en ugnssäker form och bred ut creme fraichen över allt så gott det går.
  • Därefter strör du över den rivna osten, delade cocktailtomater och jalapenos.
  • In i ugnen i ca 25-30 minuter tills den har fått en fin färg.
  • När du tar ut den toppar du med picklad rödlök om så önskas, annars går det bra att servera den vid sidan om och en stor grönsallad till.
    Man och son åt även nachochips till som de krossade och hade över allt på sina tallrikar.
Picklad Rödlök
Blir 2 små glasburkar eller en stor
Till recept
Taco krydda
Till recept
Pernilla Lantz signatur

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.