Tacogratäng
Text sammanfattning
Fredagsmys och det som står på matsedeln ifall sonen får välja är tacos. Jag är så himla trött på tacos, känns som om man äter det jämt med jämna mellanrum. Hahahah så denna gång valde jag att göra fredags tacosen på ett annat sätt. Jag valde att göra en tacogratäng, där allt är i en och samma form.
Och jag måste erkänna att det var väldigt enkelt och gott. Även om det var taco så blev det en helt ny rätt som vi alla uppskattade. Vincent och Anders valde att äta nachochips till som de krossade och la över allt medan jag valde att ha spenat till istället för nachochips. Supergott!
Nedanför hittar du recept på Tacogratäng med även till Picklad Rödlök och hur du gör egen tacokrydda. Köper du picklad rödlök så innehåller den väldigt mycket socker och det är enkelt att göra själv. Tips 🙂
Tacogratäng
Equipment
- Stekpanna
- Ugnssäker form
Ingredienser
- 800 gram Nötfärs
- 1 Burk Salsasås, medelstark
- 4 dl Creme fraiche
- 3-4 dl Riven ost
- 2-3 msk Tacokrydda, egen gjord eller påse (2 st)
- 1 ask Cocktailtomater
- Jalapenos efter önskemål
- Picklad Rödlök efter önskemål
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader
- Fräs nötfärsen med smör och tillsätt taco kryddan. Rör runt så att det blandas väl.
- Häll därefter i hela salsa burken och rör runt. Låt småputtra en stund.
- Häll ner tacofärsen i en ugnssäker form och bred ut creme fraichen över allt så gott det går.
- Därefter strör du över den rivna osten, delade cocktailtomater och jalapenos.
- In i ugnen i ca 25-30 minuter tills den har fått en fin färg.
- När du tar ut den toppar du med picklad rödlök om så önskas, annars går det bra att servera den vid sidan om och en stor grönsallad till.Man och son åt även nachochips till som de krossade och hade över allt på sina tallrikar.