Förklimakteriet

Statusuppdatering gällande förklimakteriet

Du undrar säkert hur det går för mig gällande förklimakteriet. Så idag tänkte jag ge er en statusuppdatering om just förklimakteriet. Hur jag mår, hur det känns och lite vad jag gör.

Du undrar säkert hur det går för mig gällande förklimakteriet?

Just nu är det rätt lugnt. Jag känner inte längre av några svettningar som jag gjorde tidigare. Du vet när du sitter där på stolen och dricker ditt morgonkaffe. Plötsligt går en våg genom kroppen och du blir alldeles varm, din tröja blir blöt på ryggen eller magen efter din plötsliga vallning. Dom vallningarna har för tillfället försvunnit men däremot är jag väldigt varm på nätterna.

Ibland vaknar jag upp mitt i natten och är helt genomblöt. Det är nästan så att jag behöver byta lakan där och då, men jag är för trött för att göra det och byter helt enkelt sida på sängen. Ingen trevlig uppvaknande precis men gissar att det är fler än jag som upplevt det.

Heja Förklimakteriet

Jag har gått upp 5 kg i vikt och det jag har märkt att min mage blivit fladdrigare, lösare än vad den varit tidigare. Gissar att det också hänger ihop med förklimakteriet men jag tänker inte hänga upp mig på vikten utan det är som det är. Bara att jag har koll på det och fortsätter att äta ren och naturlig kost. Gissar att det kommer att stabilisera sig när jag väl är igenom klimakteriet eller vad säger du?

Återhämtning

Något som jag känner väldigt tydligt är stressen. Min kropp klarar inte av alls lika mycket stress och här måste jag vara lyhörd på min kropp. Här gäller det att stanna upp och tänka på sin återhämtning. Att pausa när jag känner mig stressad. I mitt arbete kan det bli bitvis väldigt stressigt och här gäller det att inte ta på sig för mycket, att säga till när ens deadline är för tajt. Att våga säga nej helt enkelt.

Bästa återhämtningen tycker jag, är att sätta sig i fåtöljen med en bra bok eller lägga sig på altan i solen. Lyssna på fåglarna när de kvittrar och drömma sig in i boken och följa med på dess äventyr. Underbart!

Hur går det för dig? dela gärna med dig, det är alltid uppskattat av mig och ni som läser bloggen.

Är du nyfiken på det jag har skrivit om förklimakteriet hittar du det här under kategori – Klimakteriet.

Pernilla Lantz signatur

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.