Hälsö Hamn

Ställplats Hälsö Hamn

Förra helgen tog vi vår plåtis och körde ut till Hälsö Hamn, en ställplats precis vid havet. Såå himla vackert och mysigt, en minisemester på hemmaplan.

Hälsö ligger i den norra delen av Göteborgs skärgård. En mysig liten ö som du kommer till via färja från Lilla Varholmen i Torslanda över till Öckerö. Från Öckerö tar du dig till Hälsö Hamn genom att köra över bron. Hälsö Hamn har ställplatser för ca 20 husbilar och det kostar inte mer än 210 sek per dygn för ställplats med el.

Vi kom ut till Hälsö Hamn lagom till lunch och fick en utav de sista platserna, så det gäller att åka ut i god tid. Vad jag förstod på våra husbilsgrannar så är det ett populärt ställe att åka ut till på helgerna, både till Öckerö, Fotö och Hälsö.

Hälsö Hamn har ett litet servicehus där du kan diska och gå på toaletten. Det finns även tömning för latrin och gråvatten, så vi passade på att tömma allt innan vi åkte hem på söndagen. Det finns även dusch, fast det finns lite längre bort vid Hälsö Brygga.

Hälsö Hamn
Servicehuset där man kan gå på toa eller diska sin disk.

Fredagkväll promenerade vi runt ön via deras motionsslinga på ca 2,5 km. Vi fick se en magiskt solnedgång vid utsiktsplatsen. Så är du på Hälsö så måste du göra detta på kvällen, galet vackert eller vad säger du?

Hälsö Hamn
Promenad till en utsiktsplats på Hälsö.
Hälsö Hamn
Visst är det vackert!
Hälsö Hamn
Givetvis ett puss kort här 😉

Under vår helg på Hälsö var det väldigt varmt så det enda vi gjorde var att ta det lugnt. Vi solade, badade och hade det väldigt skönt. Jag hade ju skadat mitt finger det passade mig perfekt att bara ta det lugnt. Våra vänner Ki och Ullie hängde med även med ut till Hälsö Hamn med deras skåpbil.

Så har du en husbil, husvagn så måste jag tipsa om en helt magisk ställplats, Hälsö Hamn!

Här kommer fler bilder från vår helg!

Hälsö Hamn
Hälsö Hamn
Hälsö Hamn
Hälsö Hamn
Det finns en brygga där du kan sitta och äta, låna en grill för att grillningen till kvällen.
Hälsö Hamn
Under helgen var det en helt magisk måne som tittade fram, svårt att fånga på bild dock.
Hälsö Hamn
Här nedanför klippan har du badstegen
Hälsö Hamn
Visst är det vackert!
Pernilla Lantz signatur

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.