Satan i gatan vad ont

Satan i gatan vad ont det gjorde

Förra veckan då Vincent fyllde 16 år, den dagen blev inte riktigt som jag hade tänkt. Satan i gatan vad ont det gjorde!

Det var i torsdags, då Vincent fyllde 16 år som olyckan var framme. Dagen blev inte riktigt som jag hade tänkt. Det blev ingen bild tagen på morgonen med frukost och present på sonen som vi alltid tagit. Ingen sång….

Det som hände var att jag fick bli körd till Mölndal akuten för att jag skar av min fingertopp och det ville inte sluta blöda. Olyckan hände då jag höll på att hacka purjolök. Jag slant med purjolöken och skar ett snyggt snitt av min fingertopp och nagel istället. Satan i gatan vad ont det gjorde!

Efter x-antal timmar på akuten fick jag komma in på en första bedömning. Fick redan på att det var väldigt många i kö före mig men att mitt sår behövde ”brännas” utav en läkare. Deras tips var att vända sig till Åby Jourcentral som öppnade kl 17. Då var klockan 15 så det kändes mer aktuellt att åka dit för att hinna hem till middagen med sonen och vänner.

Och jag kan meddela att det gick väldigt mycket snabbare på Jourcentralen för där hamnade jag först i kö när de väl öppnade. Där fick jag mitt sår omlagt ännu en gång efter akuten. Ont som tusan men det var bara att bita ihop. Fick strikta order att inte bada handen, hålla handen ovanför hjärtat för att minska trycket i fingret och ringa vårdcentralen på måndag för att få det omlagt.

Allt frid och fröjd där, men där slutar inte historian… Jag ringde vårdcentralen i måndags för att få mitt sår omlagt. De har drop in tider på eftermiddagen som jag åker ner till för att få hjälp. Det är här nästa utmaning blir. När de ska ta bort mitt ”paket” så ligger det ett felaktigt nät närmast såret som då har fastnat i såret!!!!

Min smärttröskel är hög men det här var inte kul. Stora tårar rullade ner för mina kinder. Satan i gatan vad ont det gjorde. Det tog nästan en timme för sköterskorna att få bort nätet som låg i flera lager över mitt sår. Jag hade så ont efteråt att jag var tvungen att vila och ta en värktablett. Fy sjutton! Det var som om jag skar av mig fingertoppen igen fast långsamt……

Idag, 2 dagar senare träffade jag distriktsköterskan för att hon skulle titta på mitt sår, lite för att se så att allt stod rätt till och att jag inte hade fått någon infektion i såret. Idag när jag träffade henne gick det mycket bättre. Allt såg fint ut, till och med jag tyckte det om jag jämför med måndagens syn.

Så nu framöver kommer jag att träffa henne en gång i veckan för att få mitt sår omlagt och göra rent det. Ont gjorde det men inte alls på samma sätt som i måndags för då kändes det som om jag gick sönder igen.

Nu blir det att höra av sig till försäkringsbolaget för att höra om man kan få någon ersättning för förlorad fingertopp!

Ha en fin dag!

Satan i gatan vad ont
Sitter och väntar på Mölndal Akuten
Pernilla Lantz signatur

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.