Spiromat Westmark

Tänk att jag fick en Spiromat i julklapp utav min mamma, eller bidrag till en 🙂

Har sneglat rätt länge nu på en Spiromat och nu i mellandagsrean slog jag till. Har haft en väldigt billig variant som jag köpte på nätet för flera år sedan men den har funkat sisådär så den åkte i papperskorgen. Så när jag har gjort zucchinipasta har jag använt osthyveln eller potatisskalare. Rätt kladdigt och “pastan” blir väldigt breda, vilket jag inte vill ha.

Men nu så, nu har jag invigt den och snacka om det gick fort och hur smidigt som helst!

På nyårsdagen gjorde vi nämligen köttfärssås med zucchinipasta. Tyvärr vågade inte Vincent smaka noodles men skam den som ger sig 🙂 trägen vinner eller hur?!

Köttfärssås med zucchinipasta

Portioner 4

Ingredienser

  • 500 gram nötfärs
  • smör
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 gul lök
  • 2 msk tomatpuré
  • 2-3 msk oxfond
  • salt peppar, oregano, paprikapulver - jag höftade mest så tyvärr har jag inget mått.

Instruktioner

  1. Hacka löken och bryn den i smör
  2. Tillsätt nötfärsen och bryn den,
  3. Tillsätt resten, tomatpuré, krossade tomater och alla kryddor.
  4. Smaka av med salt, peppar
  5. Sänk nu värmen och låt köttfärsen stå och puttra på 1:an i minst 30 minuter
Under tiden köttfärsen stod och puttrade så plockade jag fram min nya leksak för att göra lite noodles, min strimlare 🙂

Bara att skölja av zucchini och sätta fast den på “strimlaren” och veva på handtaget. Blir perfekt noodles/pasta. Vincent var som sagt vad väldigt intresserad när jag väl gjorde noodles/zucchinipasta men sen vågade han inte smaka. Nästa gång ska jag även prova att strimla vitkål eller sötpotatis.

Ett tips är att klippa noodles/zucchinipasta innan du serverar den, för strimlorna blir lååånga!

Du kanske även gillar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.