Sötpotatispaj med köttfärs

Som du kanske har märkt så är det inte så mycket mjölkprodukter just nu i mina recept. Har medvetet dragit ner på det och försöker att tänka om lite, göra lite mer utan just mjölkprodukter.

En utav anledningen är för att se vad som händer rent kroppsligt. Kommer jag att reagera på det och hur? Kommer jag bli mer hungrig? Kommer mitt sötsug triggas?

Än så länge är allt lugnt, jag äter mig mätt och står mig lika länge som när jag äter mjölkprodukter. Kanske upplever jag magen lite mer lugn, min mage brukar nämligen knorra lite när jag får i mig mycket mjölkprodukter. Vad det beror på vet jag inte men värt att testa att dra ner på det i alla fall.

Detta recept är från Annika Sjöö kokbok, Paleo 30 dagar, finns att beställa hos bokus eller hos Adlibris på rea. Den var väldigt enkelt att göra och gick rätt fort. Vincent vågade tyvärr inte smaka men snart så 🙂

Du som har diabetes ska nog undvika att äta sötpotatis eftersom blodsockret stiger nog en hel del när man äter den.

Sötpotatispaj med köttfärs

Portioner 4 portioner

Ingredienser

  • 3 stora sötpotatisar
  • 2 ägg
  • 500 gram nötfärs
  • 1 röd paprika
  • 1 msk paprikapulver
  • salt peppar
  • 2 msk tomatpuré

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader
  2. Skala sötpotatisarna, skriva dem och koka i ca 10 minuter
  3. Häll av vattnet och mixa sötpotatisarna till mos tillsammans med äggen i en matberedare
  4. Stek köttfärsen och tillsätt kryddorna - paprikapulver, tomatpure, salt och peppar
  5. Finhacka paprikan och blanda ner i köttfärsen
  6. Blanda nu ner köttfärsröran i sötpotatisen och rör runt
  7. Häll upp blandningen i en ugnssäker form
  8. Grädda i ca 20 minuter
  9. Servera en stor grönsallad med olivolja till

 

Smaklig måltid!

Du kanske även gillar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.