Sockerfri Julfirande

I lördags var jag hembjuden till My Westerdahl tillsammans med Ann-Ida, Hanna, Sandra och Emelie där vi skulle fira in julen med ett sockerfritt julfirande.

Vi träffades redan klockan 15, för att vi skulle hinna med allt. Vi skulle tillsammans fixa allt, vi skulle klä granen, rulla alla köttbullar, koka julkorv, steka priskorvar och fixa kambenen.

Jag fick äran tillsammans med Hanna att klä granen. Som tur var hade My man redan satt i ljusslingan så vi fick greja med alla julgranskulor. Knyta alla snören till julkulorna. Men oj oj, vad fin granen blev, guldkulor i olika storlekar och mönster. Såå snyggt, se bilden här nedanför.

Julmat

Alla hade med sig någon lite julrätt. Jag hade tagit med mig den ljummen sallad med brysselkål, rödkål och grönkål. Hade även rostat pumpakärnor som man kunde strö över ifall man ville. Blev supergott!

Utöver min ljumna sallad, hade Ann-Ida tagit med sig märgben som vi rostade i ugnen med lite salt och timjan. Var faktiskt jättegott och mättande kan jag säga. Vi gjorde revben med kryddor som jag nu inte kommer ihåg.

Vi kokade köttkorv, stekte prinskorvar, hade lite gravad lax och köttbullar med julkrydda. Allt kött var från Lammet och Bonden i Gråbo, deras gårdsbutik. Deras julkorv var jättegod.

Julklappsleken

Givetvis lekte vi julklappsleken. Alla hade köpt två julklappar och tagit med sig. Jag har aldrig tidigare lekt julklappsleken men det var jätteroligt. Första varvet körde vi, kasta tärning och vid 1 eller 6 får man plocka en paket. Vi körde i ca 10 minuter innan tiden tog slut. Därefter fick man plocka paket från varandra, i ca 5 minuter. Sedan fick alla öppna sina paket och därefter körde vi sista rundan. Nu fick vi plocka från varandra och de önskade julklapparna. Det var inte många minuter men så himla roligt. Det blev snabbt ett paket som var popis, 500 gram ekologiskt smör. Du ser mina julklappar som jag fick bland alla bilder.

Vi alla var överens om att detta måste vi göra igen. Så himla trevligt. Vi snackade om hur svårt det kan vara nu i juletider med allt socker. Det bjuds på en hel del på arbeten, i butiker osv. Folk tycker väldigt mycket, så som att det måste vara okej att äta lite sött nu under julen. Hmm eller inte!

Men vi var väldigt eniga om att NEJ, det är inte så för en sockerberoende. Så vårt tips till alla som kämpa just nu är att håll ut. Ta med dig egen mat till ditt julfirande, stå emot och bana väg för din hälsa!

Här kommer lite bilder från kvällen,
Min outfit för kvällen!
Ljummen sallad
My och hennes vackra gran
Köttbullar med julkrydda steks i talj
My och Emelie grejar i köket
Kryddade märgben som strax ska in i ugnen.
Klara märgben
Min tallrik med mat
Julklappsleken
Min julklappar, en stressboll och äggkokare för micron

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.