Caesarsallad med kyckling och bacon

Här kommer ett recept som är enkelt, lätt att förberedda och är supergott!

När det gäller Caesarsallad så brukar jag grilla eller steka typ 1 kg kyckling åt gången. Oftast lägger jag kycklingen i lite marinad, så som med lite olja, soja, vitlöksklyfta, salt, peppar, paprikakrydda och lite örtkryddor. När allt är grillat och klart så fryser jag in 2 kyckling filéer per påse. Perfekt sedan att bara tina upp och göra en god och enkel sallad.

När det gäller dressingen så är denna Caesar-dressing klar på några minuter och är supergod. Tycker du att dijonsenap är starkt, ta då lite mindre än receptet och smaka av så att det faller i din smak.

Caesarsallad med kyckling och bacon

Maträtt Lunch
Portioner 2

Ingredienser

  • 2 st Kycklingfiléer - tillagade/färdig grillade
  • 8 st Körsbärstomater
  • 1 st Avokado
  • 4 st Romansallad
  • 2 nävar Spenat
  • Senapsdressing
  • 2 msk Dijonsenap
  • 2 msk Majonnäs
  • 1 msk vatten
  • salt, peppar

Instruktioner

  1. Börja med att blanda till dressingen och ställ in den i kylskåpet undertiden du gör ordning salladen

  2. Skär kycklingen i mindre skivor

  3. Dela tomaterna, skär romansalladen i mindre bitar och lägg upp på två tallrikar.

  4. Lägg även upp en näve spenat per tallrik

  5. Klipp baconet i mindre bitar och knaperstekt det

  6. Lägg upp kycklingen över all sallad och strössla över baconet

  7. Toppa med att ringla dressingen över allt.

 Hoppas det smakar!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.