Caesarsallad med kyckling och bacon
17 maj 2017
Här kommer ett recept som är enkelt, lätt att förberedda och är supergott!
När det gäller Caesarsallad så brukar jag grilla eller steka typ 1 kg kyckling åt gången. Oftast lägger jag kycklingen i lite marinad, så som med lite olja, soja, vitlöksklyfta, salt, peppar, paprikakrydda och lite örtkryddor. När allt är grillat och klart så fryser jag in 2 kyckling filéer per påse. Perfekt sedan att bara tina upp och göra en god och enkel sallad.
När det gäller dressingen så är denna Caesar-dressing klar på några minuter och är supergod. Tycker du att dijonsenap är starkt, ta då lite mindre än receptet och smaka av så att det faller i din smak.
Caesarsallad med kyckling och bacon
Måltid Lunch
Portioner 2
Ingredienser
- 2 st Kycklingfiléer – tillagade/färdig grillade
- 8 st Körsbärstomater
- 1 st Avokado
- 4 st Romansallad
- 2 nävar Spenat
- Senapsdressing
- 2 msk Dijonsenap
- 2 msk Majonnäs
- 1 msk vatten
- salt, peppar
Instruktioner
- Börja med att blanda till dressingen och ställ in den i kylskåpet undertiden du gör ordning salladen
- Skär kycklingen i mindre skivor
- Dela tomaterna, skär romansalladen i mindre bitar och lägg upp på två tallrikar.
- Lägg även upp en näve spenat per tallrik
- Klipp baconet i mindre bitar och knaperstekt det
- Lägg upp kycklingen över all sallad och strössla över baconet
- Toppa med att ringla dressingen över allt.
Hoppas det smakar!
Föregående