Salami och Pesto fylld kyckling

Idag damp det ner i brevlåda…. mitt diplom för att jag har genomför Göteborgs Klassikern 2013.

Sjukt nöjd är jag, jag orkade cykla, simma och springa.
Nöjd med de tider jag fick, klappar mig stolt på axeln.
Undra vad jag ska hitta på nästa år?
Göteborgsvarvet kanske??
Midnattsloppet i augusti ska jag i alla fall springa är tanken.
Sen till middag blev det en favorit, Salami och pesto fylld kycklingfilé.
Till detta hade vi en sallad med tomat och avokado. Så himla gott, tar dock lite tid så egentligen ska man nog göra denna maträtt till helgen.

Salami & Pestofylld kyckling

Portioner 4

Ingredienser

  • 4 tvådelade kycklingfiléer
  • 4 skivor italiensk Salami
  • 8 skivor mozzarella
  • 4 msk pest
  • salt & peppar

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Stek kycklingfiléerna i stekpannan i lite smör så att de får lite färg.
  3. Salta och peppra.
  4. Låt svalna lite och skär sedan snitt i kycklingen.
  5. Lägg 2 skivor salami och 2 skivor mozzarella, toppa med pesto och tryck ihop kycklingen.
  6. Lägg kycklingen i en form och stek den i ugnen tills den fått fin färg, ca 20 minuter.
  7. Vill man kan man steka lite strimlad vitkål och ha till som pasta typ.
Medan jag har skrivit detta har jag suttit i vår divan framför kaminen, så avslappnande eller vad säger ni?

Du kanske även gillar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.