Lax med blomkålsmos
Idag när vi vaknade så hade vi -2 grader ut, burr…. kallt.
Dags att ta fram långkalsonger, vantar, mössor och vinterjacka. Snart kommer det säker snö till Vincent förtjusning.
Vincent fick bestämma vad vi skulle äta idag, då blir det lax i gräddsås och potatismos, själva tog vi blomkålsmos till. Allt sköter sig själv, perfekt tycker jag.
Blomkålsmos, koka tills de är mjuka, häll av vattnet och låt ånga av.
Sen mixar du samman allt, tillsätter 2 stora klickar philadelphiaost – mixa tills det blir slätt.
Klart!
Ugnen på 200 grader
Lägg laxen i ugnssäker form
smula över en fiskbuljong tärning
häll över grädde tills laxen blir täckt.
ca 15 min i ugnen beroende på hur stor laxbiten är.
Klart!
Så enkelt och gott, funkar perfekt för oss i vardagen.
Nu till helgen tänkte jag prova att göra sushi på blomkålsris. Såg att Åse på 56kilo.se hade testat det. Såg så himla gott ut.
Imorgon efter jag har hämtat Vincent blir det en tripp till den lokala bonden för att handla lite ägg, bacon och karré. För er som bor kring Göteborg måste bara besöka Gödebergs Gårdsbutik, helt underbart kvalité på sitt kött och äggen är såå himla goda.