Ranchkyckling Crock-Pot Express

Ranchkycklingen som jag gjorde i min Crock-Pot Express fick tummen upp av Vincent. Denna rätt fick jag göra fler gånger.

Jag och Vincent satt och kollade recept med kyckling på nätet tillsammans och Vincent hittade Ranchkyckling i Crock-Pot Express. Perfekt den tar vi, sa vi!

Tyvärr hittade jag inte de kryddor jag letade efter så jag tog den enkla vägen ut och köpte en färdig kryddpåse. Tyvärr innehåller den socker så mitt tips är att göra egen kryddblandning om du hittar alla kryddor.

Ranchkrydda:
  • 1 msk anchochilipulver (denna krydda hittade inte jag men nästa gång köper jag chilipulver)
  • 2 msk paprikapulver
  • 1 msk persillade
  • 1 krm salt
  • 1 msk lökpulver

Som sagt vad fick jag tummen upp av Vincent, vilket var kul. Han åt pasta till sin kyckling med jag och Anders hade gjort en ljummen sallad med brysselkål, grönkål och rostade pumpakärnor. Mums!

Eftersom Vincent inte gillar bacon så valde jag att ha det separat i en egen skål och inte strössla det över kycklingen. Vi hade även en rödköl som jag finhackade och hade över. Mums säger jag bara 🙂

Ranchkyckling Crock-Pot Express

Maträtt Middag
Keyword Crock-Pot
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Portioner 6

Ingredienser

  • 1 paket Bacon, hackad
  • 1 kg Kyckling, delade bitar
  • 250 gram Färskost
  • 1 påse Ranch kryddblandning eller den kryddblandning du gjort
  • 2 st Vitlöksklyftor, pressad
  • 1 tsk Paprikapulver
  • 1 tsk Lökpulver
  • 3 msk Kycklingfond
  • 1,5 dl Vatten
  • 250 gram Cheddarost, riven

Instruktioner

  1. Börja med att steka baconet på Brown/Saute i din Crock-Pot Express.

  2. Lägg det sedan åt sidan på hushållspapper eller ett fat.

  3. Lägg ner kycklingen i mindre bitar tillsammans med färskost, kryddor, ranchkryddan, vitlök, fond och vatten.

  4. Rör runt och stäng sedan locket och tryckkoka, ändra till Manual, hög och 15 minuter

  5. Låt stå en stund när den är klar så att trycket släpper. Ca 10 minuter

  6. Blanda nu ner den rivna cheddarosten och rör runt tills den smälter samman.

Tillbehör: Finriven vitkål eller strimlad zucchini, rödlök, ljummen sallad med grönkål och brysselkål eller vad du önskar.

Vid servering har du baconet strössla över Ranchkycklingen.

2 kommentarer

  • Pärra

    Uppfattade jag det rätt att man inte bryner på kycklingen utan endast blandar ihop kycklingen med färskosten mm. Det låter jättegott, det ska jag testa i min tryckkokare!

    • Pernilla

      Hej Pärra, du har uppfattat det rätt. Jag lade bara ner kycklingen i pottan och rörde runt allt. Berätta gärna sedan vad du tyckte 😀 Ha en bra dag /Pernilla

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.