Att mäta sitt blodsocker!

Nu efter jul och nyårshelgerna märker jag en markant ökning av frågor om att mäta sitt blodsocker.

Jag får dagligen frågor från läsare, följare som undrar hur jag gör när jag mäter mitt blodsocker. Vad är optimalt att ligga med sitt blodsocker för att vara i Ketos osv.

Jag mäter mitt blodsocker nästan varje morgon och skriver upp det i min bok om mig själv, dvs en kalender. Jag mäter direkt på morgonen när jag går upp ur sängen, fastande, dvs jag äter inget innan jag mäter mitt blodsocker.

Opimalt blodsocker

Optimalt för att vara i ketos är kring 4-4,5 mmol/l säger man och jag pendlar mellan 4-5mmol/L beroende på vad jag har ätit och gjort dagen innan, hur jag har sovit och om jag har ägglossning eller mens.

Allt handlar om att vara i balans.

Att äta och mäta är bästa kunskapen för dig som vill biohacka dig själv. Notera sedan ner allt du gör under dagen, dvs vad du äter, hur du känner dig, vad du har tränat osv. Så att du kan se den röda tråden, dvs bli expert på dig själv.

Jag började 2019-03-01 med strikt keto och har sedan dess noterat, reflekterat över mitt liv och hur jag mår. Allt skriver jag ner i min bok. Från början noterade jag inte mer än min träning, maten jag åt och mina värden. Skillnaden då från nu är att jag reflekterar mer över mitt liv, hur det känns, hur jag mår. Givetvis mina värden och vad jag har tränat, vart jag är någonstans i min menscykel men jag är inte lika slavisk med att notera ner vad jag äter för idag vet jag vad jag kan äta eller inte äta.

Optimalt Blodketoner

Under en kort period mätte jag mina blodketoner varje dag, men i långa loppet blir det väldigt dyrt då de kostar en heldel mer än vanliga stickor. Opimalt är väl att man ligger mellan 2-3 mmol/l. Jag ligger mellan 1,2 upp till 4,9 mmol/l beroende på ifall jag har fastat eller tränat något tufft.

Hur mäter man allt detta?

Enklast tycker jag det är att köpa en mätare på apoteket, MED24.se eller någon annan nätbutik. Du behöver även köpa till lancets, dvs de som du sticker dig själv med i fingret, stickor som passar till din mätare, dvs blodsocker stickor och blodketoner stickor.

Jag har en mätare som mäter både ock, men de finns även mätare som enbart mäter blodsocker. De brukar vara lite billigare. Den som jag har är Freestyle Precision Neo som jag köpte på MED24.se.

Man ska även kunna logga Freestyle Precision Neo mot datorn, men jag har MAC och emot den har de ingen programvara tyvärr.

Hoppas att du fått lite mer klarhet i att mäta sitt blodsocker och blodketoner. Om inte annat har du fått en inblick hur jag gör och tänker.

Blå förpackning Blodsocker, Lila förpackning Blodketoner

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.