Svanshalls Hamn

Plåtis äventyr i Svanshalls Hamn

Förra helgen drog vi iväg på äventyr med plåtisen ner till Skåne och Svanshalls Hamn. Snacka om magiskt och vilket toppen väder vi fick.

Jag älskar verkligen att dra iväg med vår plåtis på olika äventyr och denna gång drog vi iväg ner till Skåne. Vi tänkte besöka Lars Vilks konstverk Nimis som ligger i Kullabergs naturreservat, vid Höganäs. Så vi ställde in siktet på en ställplats i Svanshalls Hamn, som jag hittade via en app – Ställplats. Bilderna visade att det endast fanns 5 st ställplatser och att det var superfint.

Svanshalls Hamn

Så vi rullade iväg strax efter lunch ner mot Svanshalls Hamn och vi hade verkligen tur. Det fanns en plats kvar då vi kom dit strax efter klockan 14:00. Så vi backade till och betalade 200 sek som det kostade att stå ett dygn med el. Tyvärr hade vi inte så pass lång sladd med oss så egentligen skulle vi ha betalat 160 sek men men jag hade redan betalat när vi upptäckte detta. Det blir att fricampa och det är tur att vi har solceller på taket så det går ingen nöd på oss.

Min dröm är att vakna upp och öppna dörrarna bak och se ut över havet och detta fick jag verkligen.

Helt magiskt!

Drack morgonkaffe och tittade ut över havet, snacka om livskvalité. Vid Svanshalls Hamn finns även en resturang, servicehus där det finns toaletter men ingen dusch vad jag kunde se. Det finns även inget rum där du kan diska.

Lite längre bort finns en brygga där du kan bada och vill du kan du promenera längs med havet och gå ut till en gammal kanon fundament. Det var otroligt tyst i Svanshalls Hamn de dygnet vi var där. Vi kommer mer än gärna tillbaka, så mysigt.

På lördagen efter vi hade ätit frukost och njutit av vår utsikt drog vi vidare mot Kullabergs Naturreservat där vi skulle vandra till Nimis, Lars Vilks konstverk. Läs gärna mitt inlägg om det maffiga bygget Nimis.

Och vi avslutade helgen med att fricampa ytterligare en natt fast då vid Västersjön som ligger uppe vid Hallandsåsen. Otroligt vackert och Västersjön var otroligt populärt bland alla utländska husbilar och campare. Vid Västersjön stigcyklade vi och badade. Helt underbart och vi mötte även på två bekanta från Göteborg som även de campade, fast med tält.

Västersjön
Pernilla Lantz signatur

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.