Pestokyckling med oliver och fetaost

I samarbete med Adlibris

Idag har jag haft fullt upp med massa telefonmöten. Då är det skönt att mannen kan laga mat, han gjorde Pestokyckling med oliver och fetaost! Till Pestokycklingen gjorde han blomkålsris med lite spenat. Supergott!

Originalreceptet kommer från kokboken, Vardagsgott som Anne Aobadia gjorde 2017. Hon har gjort 3 st kokböcker, Vardagsgott, Matkärlek och mera Matkärlek. Tyvärr är det bara Vardagsgott som finns att köpa för dig som är intresserad. Finns massa gott i den om du frågar mig!

Så det var himla skönt att Anders fixade middagen idag. Själv hann jag ikapp mig efter två dagar med massa telefonmöten. Som projektledare blir det rätt mycket administrativt att göra efter varje möte att uppdatera och så.

Hörde bara Anders ropa till mig och Vincent att middagen är klar! Så himla trevlig att gå och sätta sig vid dukat bord. Vardagslyx helt enkelt!

Pestokyckling

med fetaost och oliver.
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 30 minuter
Måltid Middag
Portioner 4

Ingredienser
  

  • 600 gram Finhackad kyckling
  • 1 burk Kärnfria oliver
  • 150 gram Fetaost
  • 1 st Vitlöksklyfta
  • 100 gram Grön Pesto
  • 2 dl Kokosgrädde eller vanlig grädde
  • Salt, peppar
  • Smör eller olivolja att stek i
  • 1 stort Blomkålshuvud

Instruktioner
 

  • Börja med att sätta på ugnen 200 grader.
  • Finhacka kycklingen och bryn den i en stekpanna. Salta och peppra.
  • Lägg i en ugnssäker form tillsammans med oliver och smulad fetaost.
  • Blanda samman grädde eller kokosgrädde med grön pesto, tillsätt en pressad vitlökskrydda.
  • Häll allt över kycklingen och ställ in i ugnen i ca 20-25 minuter. Beror lite på din ugn och hur stora bitar av kycklingen du har.
  • Under tiden Pestokycklingen blir klar, river du ditt blomkål i ett rivjärn. Smörstek det i din stekpanna tills den har blivit mjuk. Salta och peppra. Har du lite spenat kan det vara gott och slänga i.
    Smaklig måltid!
Keyword Kyckling

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.