Påskmat

Tänk att vi svenskar äter nästan samma mat vid jul, påsk och midsommar. Sill i mängder, ägghalvor, lax och massa gott. 

Nu till påsken så ska jag bjuda min moster och hennes familj med sambo, barn och barnbarn på middag. Så vi blir ca 15 st inkl barn, jag tänkte göra det enkelt för mig så jag har valt bort den traditionella påskmaten och göra “storkok” istället! Allt sköter sig själv och tillagas i ugnen 🙂

Men vill du ta del av bra recept så hittar du 130 recept till Påskbuffén här hos Birgitta Höglund.

Min tanke är att jag ska köpa en stor rostbiff  som jag ska tillaga i ugnen under långtid på lågtemperatur. Man sätter ugnen på 90 grader och ställer in rostbiffen med en termometer som man ställer in på 70 grader. Då piper den när innetemperaturen har kommit upp till 70 grader och då är köttet klart. Linda sedan in den i folie och låter den vila en stund innan du skivar upp den i tunna skivor.

Till köttet tänkte jag servera en vitkålsgratäng med kantarellsås och givetvis en stor skål med grönsallad. Otroligt gott, enkelt och sköter sig själv vilket jag älskar.

Nu hoppas jag bara mina gäster även gillar detta och inte blir alldeles besvikna av att inte få påskmat 🙂

Följ mig gärna på Instagram så får du uppdateringar varje dag, Pelantz

Kram kram

Du kanske även gillar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.