Påskäggs jakt

Under långfredagen har vi här hemma påskäggs jakt. Någon mer som har det hemma?

Något som jag införde när Vincent var lite och något jag måste göra varje år nu för det är ett måste enligt Vincent. Även fast han nu är snart 11 år.

För dig som inte vet vad jag menar med påskäggs jakt så innebär det att man gömmer x-antal påskägg i hemmet. Vissa påskägg innehåller något som exempelvis kan vara lego, russin eller en slant. Vissa påskägg innehåller ledtrådar eller en karta där man kan hitta nästa påskägg.

När Vincent var lite och inte kunde läsa så ritade jag kartor så att han kunden leta vidare till nästa. Sen några år tillbaka skriver jag till exempel att det är fel ägg, leta vidare eller så skriver jag en förklarande text där man kan tänkas hitta nästa påskägg.

I år hade jag köpt en saccosäck till honom som jag hade i min bil. Så här förklarade jag vart påskägget kunde finnas: Stor vit plåtsak som är väldigt tung, står på fyra hjul. Kan säga att han hade väldigt svårt att förstå vad jag menade…. hahaha kan inte förstå varför….

Utöver saccosäcken fick han även en låda lego, lite pengar eftersom han sparar till en stor legoskepp och ett litet påskägg med godis.

Just denna påskäggs jakt är ett roligt sätt att ge bort påskäggen, barnen får en rolig upplevelse, tradition kan man nästa säga eftersom jag får fortsätta med detta 🙂 om inte annat är det väldigt kul att se han yra runt i huset och leta. Jag gömmer påskäggen överallt, i skåp, tvättmaskinen, det ska vara lite svårt att hitta 😉

Så här kan det se ut när han yr runt:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.