Äntligen har jag gjort första långturen

Tänk att äntligen har jag sprungit första långturen, på långfredagen drog jag iväg efter frukost.

Sånt härligt väder, solen sken, fåglarna kvittrade och det var helt ljuvligt! Jag hade tänkte ut en tur runt Lindome där jag bor, ner till Kållered och tillbaka hem. Mycket asfalt men jag behöver vänja min kropp med det eftersom GöteborgsVarvet knackar på dörren strax…. 4 veckor kvar.

Precis innan jag skulle springa ut från Lindome, bakvägen till Kållered upptäckte jag att jag har tydligen ingen puls…. irriterande, jag hade tagit Anders pulspuck…. suck. Var bara att stanna och synka om klockan så att jag kunde se vart jag låg i puls under min tur.

Så första turen blev 13,7 km som tog 01:43, det var ett lugnt tempo. Hittade en helt underbar grusväg i Kållered som slutade vid Kållereds kyrkogård. Vid sidan om grusvägen var det fullt med vitsippor, stenmur och magisk skog. Det var så himla vackert så att jag var tvungen att stanna för att ta lite kort.

Men nu är det skönt att första långpasset är avklarat, så nu är det ”bara” att köra långpass varje helg nu fram till Göteborgsvarvet. Lite kortare pass under veckorna så ska även detta lopp gå bra. Blir kanske inget personbästa men jag är ändå förberedd för loppet.

Någon mer som läser bloggen som ska springa Göteborgsvarvet?
Imorgon kommer det upp ett inlägg om just hur man kommer igång med löpning, så titta in då!

Här kommer lite bilder från min tur, vackert va!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.