Påbörjad intervallträning

Hej,
Nu under sommaren har jag börjat att springa/jogga lite mer än tidigare. Förr sprang jag betydligt mer, nu springer jag bara ner till gymmet. Anledningen är nog att jag tycker att det är lite roligare i gymmet, man ser resultatet på kroppen väldigt snabbt. Muskler växer, man får en tajt kropp. Vilket jag tycker är otroligt kul, älskar resultat. Men man behöver träna i olika former.

Löpning med 5 st intervaller

Anders har börjat att dra ut mig på mtb-turer, vilket blir en helt ny träningsform för mig. Jag är verkligen inte van att cykla i skogen, på stigar eller grusvägar. Superbranta uppförsbackar och sen lika brant nedför…. tycker det är lite läskigt. Men har märkt att det är en grymt bra träningsform för hela kroppen. Man får helt annan puls, blir en mer skonsam intervallträning och det behöver jag. Man får träna sin bål för att hålla upp kroppen, så att man inte hänger på styret. Tänka på hur man ska trampa på pedalerna, en helt ny värld för mig. Hahaha

MTB-tur med naturliga intervaller, dvs backar

Jag ligger väldigt högt i puls när jag löptränar, Min snittpuls ligger på ca 166 min/slag vilket gör att jag bränner ur mig. Det hände när jag sprang Göteborgsvarvet sist. Det jag behöver göra är att träna mer intervall, både på mtb och löpning för att få in olika typer av intervallträning.

Så förra veckan började jag att tänkta mer intervall. Intervall under löpningen, dvs springer som en tok mellan x-antal lyktstolpar och detta gör jag minst 5 repetitioner. Går eller joggar tillbaka där jag utgick från när det gäller intervallen. Är jag på gymmet så avslutar jag passet med att springa på löpbandet. Tar en hastighet som jag klarar av att springa fort, springer i 40 sekunder och vilar 20 sekunder (dvs jag ställer mig på sida av löpbandet innan jag hoppar på igen) nästa gång jag hoppar på bandet igen höjer jag lite. Detta gör jag 10 gånger men det är inte varje gång som jag höjer hastigheten. Man blir helt spaghetti i benen. Skön känsla!

Nu vet jag inte om detta ger resultat på min puls, men det återstår att se. Jag hoppas och tror på det, kanske är det som är viktigast eller?!? Om inte annat får jag ställa frågan till PT-Sofi vad hon tror eftersom vi kör igång igen med PT-träning. 

Ha en bra dag,
kram kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.