Nyårsmenyn 2020

Då är man tillbaka i sitt vanliga lunk igen. Igår hann jag tvätta upp alla kläder från vår vecka i Funäsdalen. Idag är min plan att börja med nyårsmenyn 2020. Vad ska vi äta och vad behöver jag handla?

Snacka om att det blir tvätt när man är borta en vecka på skidsemester. Skönt att allt är upptvättat nu. Håll på hela dagen igår och torkställningen är full med underställ och ullstrumpor. Något som var så himla skönt igår var att jag hade planerat in en PT-pass med Emelie på eftermiddagen. Det var ett skönt avbrott i allt tvättande.

Väl hemma igen efter PT-passet började jag tillsammans med Ullie att planera nyårsmenyn. Min plan var att beställa allt på nätet via ICA men det fanns inga tider kvar denna vecka. Så det blir att åka ikväll och handla när det är lugnare på ICA.

Nyårsmeny 2020

Förrätt Snabb sushi rullar, ett gammalt recept från 2016 men så himla gott. Enkelt att förbereda på morgonen och sedan lägga i kylen så att den blir hård så att du på eftermiddagen kan skära i den. Gör du den dagen förre kan du lägga den i frysen men glöm då inte bort att ta fram den i tid.

Varmrätt – Oxfilé med auberginegratäng. Auberginegratängen gjorde jag för några veckor sedan. Den var så himla god och passar perfekt till nyårsmiddagen. Funderar även på att göra en rödvinssås men har inte bestämt mig ännu. Gratängen i sig blir väldigt krämig. Oxfilén är från Gödebergs Gårdsbutik här i Lindome.

EfterrättHallonglass med bär. Även detta recept är gammalt och det var längesedan jag gjorde det. Ser här på bloggen att första gången jag gjorde det var 2013.

Vad tror du? Detta blir väl gott och passar som nyårsmeny. Mycket kan man förbereda vilket jag tycker är skönt. Vi som ska fira nyår tillsammans är som vanligt vi och familjen Cedergren. Vi har ju hängt ihop under hela denna pandemi.

På nyårsafton blir det MTB cykling på förmiddagen. Skönt att röra på sig innan man ska äta och sitta still. På kvällen blir det spel och givetvis massa skratt.

Hur ser din plan ut för nyår?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.