Nu när hösten närmar sig!

Nu när hösten närmar sig så märker jag att mina Crock-Pot recept blir mer och mer populära.

Fast det är nog inte så konstigt, hösten och goda grytor hänger nog allt ihop tycker jag.

Ett utav de populäraste recepten som jag gjort i min Crock-Pot är en köttsoppa med rotfrukter som jag gjorde för snart 2,5 år sedan då min Crock-Pot var ny. Jag fick nämligen en Crock-Pot i julklapp av min mamma julen 2015. Tror att 2014 blev Crock-Pot årets julklapp.

Jag älskar att laga mat i Crock-Pot eftersom allt sköter sig själv, man bara fyller den med en massa gott och simsalabim så är maten klar 8 timmar senare.

Hur många utav er som läser bloggen har en Crock-Pot?

Vore kul att veta ifall jag ska göra mer sådan recept nu till hösten.

Om inte annat så kommer mitt populäraste Crock-Pot recept här:

Köttsoppa med rotfrukter

Portioner 6

Ingredienser

  • 1 kg grytbitar på högrev
  • 1 bit rotselleri
  • 1 bit kålrot
  • 1 stor gul lök
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 5 st stora morötter
  • 3 lagerblad
  • 3 dl vatten
  • ca 1 dl tomatpure
  • salt
  • 15 svartpeppar korn
  • 3 msk tamarisoja
  • 1/2 purjolök
  • 1 dl grädde

Instruktioner

  1. Skala och grovhacka rotsellerin, morötter, kålrot, purjolök, gul lök och vitlök.
  2. Lägg ner allt i Crock-Pot
  3. Lägg ner resten av alla kryddor, pepparkorn och vatten.
  4. TA INTE MED GRÄDDEN HÄR!
  5. Allt annat lägger du ner och rör runt så att tomatpurén blandas upp.
  6. Avsluta med att lägga på köttet.
  7. Ställ in Crock-Pot på lågtemp och 8 h.
  8. Sedan när det är ca 30 minuter kvar häller du i önskad mängd grädde. Jag hade i ca 1 dl grädde men önskar man mer vätska tillsätt mer vatten om du inte vill ha i grädde.

Du kanske även gillar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.