Morsdag Present – Tips!

I samarbete med Bokus.
Om 14 dagar är det mors dag, dvs söndagen den 31 maj. Förutom morsdag den söndagen så har även jag namnsdag, Pernilla 🙂 så idag tänkte jag tipsa om lite bra böcker. Böcker är alltid bra att ha, speciellt nu mot sommaren och dessa Covid-19 tider.

Nu när vi är begränsade i vårt resande, vad passar inte bättre att beställa lite bra böcker som man kan läsa till sommaren. Njuta av det goa livet med en bra bok i ditt knä. Jag läser mest böcker under sommaren. Det är så himla skönt att ligga på en filt under ett träd på gräsmattan och bara drömma sig bort.

Så idag tänkte jag tipsa om lite bra böcker som jag har läst och gillar. Vissa är faktaböcker som jag tycker är intressanta eller varför inte drömma sig bort i någon härlig roman.

Mitt första tips till er är Avdelning Q av Jussi Adler-Olsen. Det är en dansk kriminalroman som du kommer att komma att älska. Jag är helt fast! Det handlar om Carl Mörk och hans assistent Assad. De löser cold case och du får följa med på deras resa genom de olika fallen. Du kommer att skratta åt deras tankar och idéer, sjukt spännande och samtidigt irriterande. Du kan helt enkelt inte släppa den. Första boken är Kvinnan i rummet och sen finns det ytterligare 6 böcker.

Mitt andra tips till er är boken om Sapiens, en kort historia över mänskligheten. Skriven av Yuval Noah Harari om människans ursprung, nutid och framtid. Yuval är historiker och tar oss med från Homo sapiens första steg på jorden, tills idag när vi står som världens obestridda härskare, med makt att både skapa och utplåna liv. Sjukt intressant!

Mitt tredje tips är en bok om sömn som verkligen är intressant. Sömngåtan – den nya forskningen om sömn och drömmar. Skriven av Matthew Walker som är sömnprofessor. I boken berättar Matthew om de senaste årens banbrytande forskning kring vad som händer när vi sover. Sjukt intressant och även här kan jag inte sluta läsa.

Hoppas du får en trevlig läsning!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.