Mitt tips till er!

Inlägget innehåller annonslänkar och reklam för bodystore.com

Idag tänkte jag tips er om en utav mina bästa redskap som jag använder hemma framför tv, nämligen en foamroller!

LOVE IT!

Nu tänker du säkert vad är en foamroller?

Man kan säga att en foamroller ger en typ av massage som stretchar muskler och senor, släpper på muskelspänningar. Något som jag känner av är just muskelspänningar. Perfekt att rulla sig efter en löptur. Återhämtningen blir mycket bättre.

Eftersom den sätter igång blodcirkulationen påskyndas återhämtningen efter ett träningspass. En triggerpoint!

Första gången jag använde foamroller gjorde det grymt ont, ju stelare man är desto ondare gör det. Men efteråt ger det en skön känsla.

Löparknä?

För just löparknä rekommenderas en foamroller. Då ska man rulla utsidan av lår/rumpa och utsidan lår. För mig har denna gjort väldigt stor nytta. Love it!

Övningar

Jag bara rullar mig, hittar jag en öm punkt stannar jag till. Låter min kroppsvikt tunga ner just på den ömma punkten, rulla lite lätt fram och tillbaka tills det känns bättre. Sen upprepar jag det tre gången innan jag ger mig.

Vill du ha lite inspiration så finns det bra klipp på Youtube, se här nedanför.

Ryggen

Baksida lår

Framsida lår – perfekt för oss löpare

Utsidan lår – perfekt för oss löpare

Jag har även en hårdboll som jag använder för fötterna. Otroligt skönt att rulla under hålfoten och trampdynan när man har varit iväg på ett långpass eller bara när som :-). Varför inte passa på att rulla fötterna undertiden man tittar på nyheterna fram för TV.

Är du nyfiken på att köpa en Foamroller så finns det olika modeller, hos Bodystore hittar du de flesta olika modellerna. In och hitta din favorit.

Lycka till med din Foamroller!

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.