Min Mormor har fyllt 90 år

I fredags efter att jag lämnat Formex mässan, tog jag tåget upp till Falun för att fira min mormor som fyllde 90 år i fredags.

Vi hade bokat in oss på Scandic Lugnet där vi bodde under hela helgen. Hade tänkt att jag och Anders skulle hinna med några km i längdspåret men tyvärr hann vi inte med det. Vi passade på att hälsa på hos Anders syster Carina för att hämta hem en trinette som vi köpt av de.

I lördags hade vi kalaset för mormor och vi blev många. Det var mammas båda systrar med respektive och deras barn med respektive och deras barn. Tror vi var totalt 15 vuxna och 9 barn.

Kusinträff 🙂

Det var så himla roligt att träffa alla igen. Vi satt och diskuterade när vi alla träffades sist och vi kom nog fram till att det var under julen 2006, året då Vincent föddes. Så under kvällen hann vi nog med att uppdatera oss alla om vad som hänt i livet därefter. Haha såå himla roligt!

Eftersom vi var så många så hade vi bokat in catering, allt för att ingen ska behöva stå och laga mat. Vi hade beställt maten från Carianna som är en catering- och lunchrestaurang. Det var såå himla gott och jag åt det jag kunde äta. Skagentoast utan macka 😉 och fläskfilé med sallad.

Förrätt åt vi en Skagentoast, varmrätt helstekt svensk fläskfilé, potatisgratäng med portvinssås och sallad. Tårta till efterrätt.

Alla barn fick pannkaka och därefter lekte alla barnen tillsammans. Kurragömma, Fia med kuff. Så himla kul att se alla barnen i alla olika åldrar att leka tillsammans. Vincent var äldst i gänget och den yngsta var knappt året.

Nu hoppas jag att det inte går lika lång tid tills vi träffas igen. Resan hem till Göteborg gick förvånansvärt snabbt, knappt någon trafik. Snön hade vi med oss ner till Örebro sedan var det nästan barmark. Väl hemma i Göteborg blev det grått och dimmigt. Tur att man hann med att få lite sol i Falun innan vi åkte neröver.

Skagentoast
Helstekt fläskfilé
Potatisgratäng
Salladen
Otroligt vacker tårta, som jag inte smakade på tyvärr.
Dags att skära tårtan
Jag och min mormor
Lämnade ett snötäckt Falun
I Örebro försvann snön
Hemma igen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.