Midsommar, havet och regn!

Vilken midsommar vi hade, 30 grader varm och strålande sol och i nästa stund regn. Ja, jag tror att vi hade allt förutom snö på midsommar. Hahaha!

Vi var tre familjer som firade midsommar tillsammans. Förmiddagen var varm och härlig, strax över 30 grader och lagom till lunchen, då vi var vid havet drog värsta regnvädret in. Blixt och åska dansade över himlen lagom tills vi packade upp vår lunch som vi skulle äta vid havet. Det är så himla typiskt…. svensk midsommar helt enkelt.

Vi skrattade gott åt allt, det var nästan som på film. Vi packar ur våra bilar, går ner till stranden och ställer upp allt. Ja då kommer regnet…. hahaha och tyvärr drog det inte förbi snabbt. Kan säga att vi packade ihop och åt vår lunch på altanen istället under tak. Vi kunde knappt prata med varandra, så hårt regnade det ute. Gräsmattan och alla växter var glada över allt regn.

Sen lika plötsligt som regnet kom försvann det, lika snabbt gick värmen upp från 16 grader till över 30 grader varmt. Kladdigt och varmt som bara den!

På kvällen grillade vi alla. Alla hade tagit med sig lite kött så vi hade allt från Picanhe, flakstek, kryddkorvar, fläskfilé och kycklingfiléer. Kall potatissallad, vanlig sallad och en himla massa såser. Jag hade gjort ett kryddsmör med massa örter, vitlök och salt.

Givetvis blev det massa mat över, om inte annat perfekt till dagen efter mat. Under kvällen hade vi en kubb turnering som vi kvinnor vann. Yes!! Så himla kul, vi spöade både våra gubbar och barn. Hahha

Under kvällen gjorde vi även några drinkar med rosé och bubbel. Supergoda och några mindre goda.

Det var en supertrevlig dag/kväll även om vi inte dansade kring midsommarstången. Vi brukar i vanliga fall åka utomlands på midsommar men detta var mysigt också, kanske en ny tradition 🙂

Här kommer några bilder från dagen,

Ute vid Smarholmen
Barnen hann bada en sväng innan vi drog hem igen
Svårt att få till ett kort på oss tydligen 🙂
Pingisbord = Buffébord
Hur mycket mat som helst
Olika tillbehör
MIn tallrik med Picanhe, kryddsmör och sallad
Hela gänget, vissa mer seriösa än andra 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.