Göteborgs Marathon 14 oktober

I samarbete med Solvikingarna och Göteborgs Marathon
För ett tag sedan fick jag frågan ifall jag kunde tänka mig att springa ett marathon, givetvis tog jag mig en lång funderare men kände ändå att jag vill pröva. Varför inte 🙂

Någon gång i mitt liv måste jag få testa att springa ett marathon, 42 km! Helt galet spännande 🙂

Ni som följt mig vet att jag sprang med en löpcoach i våras och det är hon som erbjöd mig att genomföra detta, tillsammans med en kollega, Marcus Eklund. Vi båda är sjukt taggade!

Marathon

Vi är 4 st som kommer att få denna chansen att springa ett marathon för första gången, vi kommer att få träningsschema, coachning och möjlighet att springa med Solvikingarna. Göteborgs Marathon går av stapeln den 14 oktober och det är 43:e gången tävlingen anordnas.

Både mål och start är på Slottskogsvallen. Är du nyfiken på bansträckan så hittar du den här. En sträcka är 10,55 km så blir det att man springer två varv, dvs 4 sträckor. Någon som antagligen kommer att var psykiskt jobbigt, gäller att ta fram pannben och bara bita ihop!

Min första marathon

Vi är 2 tjejer och 2 killar med olika erfarenheter men det vi har gemensamt är just löpningen och att vi ska genomföra detta tillsammans. Igår hade vi vårt första träningspass, mest för att lära känna varandra, få information och därefter våra träningsscheman.

Nu kör vi

Jag kommer att köra löpträning 3 gånger i veckan, med ett långpass på helgen och med ett styrkepass utöver detta. Det blir att minska med min träning på gymmet och istället trappa upp löpningen. Tur att sommaren är här, ljus och varmt så det är bara att köra igång!

Någon mer som hänger på träningen, vi peppar varandra via Instagram – Pelantz

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.