Turkisk Lammfärsgryta och födelsedag

Igår blev jag ytterligare ett år äldre, har fått lite mer erfarenhet, blivit lite snyggare och väldigt mycket stark 🙂

Hahaha så skulle jag inte säga för 20 år sedan men nu måste jag nog erkänna, att ju äldre jag har blivit desto mindre bryr jag mig om vad alla andra tycker och tänker. Så himla skönt att bli äldre tycker jag!

Varför ska man se ut på ett visst sätt, göra som alla andra?

Älskar att bli äldre!

Jag blev väckt på morgonen utav svärmor som kom in med blommor och frågade om jag ville ha frukost på sängen. Tack men nej tack 🙂 Startade dagen med att vakna till i köket med en kopp kaffe innan jag drog ut på en löptur. Blev en korttur på 3 km men ack så skönt. Avslutade med stretching, kände nämligen av lördagens pass på Outdooren.

Laddade min Crock-Pot inför kvällens middag med vänner, Birgitta Höglunds Turkiska Lammfärsgryta från hennes kokbok Långkok för LCHF och Paleo. Men jag vet att hon håller på att göra en ny kokbok tillsammans med Annika Dahlqvist, en nyutgåva av deras kokbok LCHF för seniorer, som kommer att innehålla några recept från Långkokboken. Den kan du förbeställa via denna länk här.

Resten utav dagen gjorde vi en massa ärenden så som att köpa skolavslutningskläder till Vincent. Fick bli en skjorta från H&M och så hittade vi en jacka på rean på Lindex. Nöjd Pernilla och Vincent!

Till middagen kom några utav mina vänner över på middag och för att fira att jag fyllde 41 år. Vi mumsade i oss Lammfärsgrytan med blomkålsris, barnen fick ris till. Avslutade med lite glass och jordgubbar – ibland får man unna sig lite glass tycker jag även om det innehåller en massa socker.

Tummen upp!

Turkisk Lammfärsgryta

Måltid Middag

Ingredienser
  

 • 800 gram lammfärs
 • 50 gram smör och lite olivolja
 • 2 st aubergine
 • 2 dl ajvar relish, grillad paprikaröra
 • 15 st gröna oliver
 • 1/2 ekologisk kycklingbuljong tärning
 • 3 st vitlöksklyftor
 • 1 st röd lök
 • 1 st chili
 • 2 msk torkad mynta
 • 2 msk torkad oregano
 • 2 msk paprikapulver
 • salt, peppar

Instruktioner
 

 • Sätt ugnen på 250 grader
 • Dela auberginen, lägg på ett galler med skalet uppåt och grilla högt upp i ugnen tills halvorna blir svarta. Det brukar dröja ca 20 minuter.
 • Vänd och grilla andra sidan i ca 10 minuter. Låt sedan svalna och dra bort skalet. Skär den sedan i mindre bitar.
 • Hacka löken, vitlöken och lägg ner i Crock-Poten eller en stekgryta.
 • Häll sedan ner alla kryddor i Crock-Poten och rör runt.
 • Lägg även ner lammfärsen och blanda runt så att alla kryddor blandas väl med köttfärsen.
 • Tillsätt även auberginen till röran i Crock-Poten.
 • Ställ in tiden på Låg temperatur och 5 h
 • Innan servering strö gärna över lite fetaost, servera som tillbehör en grönsallad och blomkålsris.
Keyword Crock-Pot

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg
Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.