Lördags föreläsning på Göteborgs Universitet med Andreas ”Kostdoktorn” Eenfelt och Jonas Bergqvist

Nu i lördags var jag iväg på föreläsning om kost och träning. De som talade var Andreas Eenfelt även känd som Kostdoktorn och Jonas Bergqvist.
 
Det började kl 13 och det var Andreas som talade först, mycket utav det han pratade om hade jag redan läst antingen via hans hemsida eller i media. Eftersom jag har ätit det han föreläser om så hade jag koll på det. Men ändå intressant att se och höra allt igen. Min stolskamrat var nog ny inom lchf få hon hade många frågor. Han tog upp mycket om diabetes, kolesterol och att vi blir tjockare och tjockare. Visade en hemsk bild på hur USA har sett ut och ser ut idag. Den finns på hans hemsida. 
 

 Andreas pratade ungefär i 2h innan det blev paus men det var inte jobbigt att lyssna. Tiden bara sprang fram. Vi fick en super god fika till pausen och en kopp kaffe. I pausen gick jag runt lite för att se och tjuvlyssna på vad folk tycket och tänkte. Det var många från sjukvården som var där och lyssnade.
Det var en väldigt blandad skara människor, 350 st. Både unga och gamla, smala och tjocka, män och kvinnor.

 
När pausen var slut skulle Jonas Bergqvist prata om träning och lchf. Super intressant tyckte jag.
Han pratade om att man inte behöver kolhydrat ladda som många säger. Jag kan inget annat än att hålla med, jag laddar aldrig med kolhydrat fast jag ev ska springa milen. Han pratade om 5:2 och 16:8, barfota skor osv. Jag måste bara köpa hans bok nu. Jonas kör som jag 16:8 istället för 5:2.
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.