Nästan varje lördag är vi i ishallen med Vincent, han spelar som alla vet hockey med -06 Kållered KSK. Han tycker det är super kul, fast idag ville han bara inte spela, varför vet jag inte men kände att det inte var någon ide att tjata.
Det blev handling istället, en tripp till gymmet för min del sen förberedelser inför kvällen middag.
Lågtempererat kött i ugnen – 100 grader
Vi hade en köttbit på ytterlår. Var inte det bästa köttet, kalv är klart godast men detta funkade toppen ändå.
Sätt ugnen på 100 grader
Salt och Peppar på köttet
Sätt i en köttermometer, ställ in den på 65 grader
In i ugnen, sen är det bara att vänta, tar ca 2 h att bli klar.
Under tiden gjorde jag en kålrabbigratäng och min vanliga enkla sås som jag bara älskar.
Gjorde gratängen enl Janssons Frestelse fast utan ansjovisen 🙂
Kålrabbigratäng
Ingredienser
- 1 kg kålrabbi *
- 2 gula lökar
- 2 dl crème fraiche
- 1 dl naturell färskost som Philadelphia
- 1 dl vispgrädde
- salt peppar
Instruktioner
-
Sätt ugnen på 175 grader.
-
Skala kålrabbin och halvera den, skär i skivor och koka i lättsaltat vatten i ca 5 minuter. Ta upp sedan och låt ånga av ordentligt.
-
Skala och skiva löken och stek mjuk i smör. Löken ska inte få färg.
-
Strimla kålrabbin och varva sedan kålrabbi, lök i en smord gratängform. Kålrabbi i botten och överst. Dra några varv med pepparkvarnen emellan. Något varv med saltkaret beroende på hur salt du vill ha gratängen.
-
Vispa sedan ihop grädde, crème fraiche och färskost så det blir slätt. Häll över gratängen.Toppa med lite riven ost.
-
.
-
Grädda i ca 1 timme.