Korvstroganoff med blomkålsris

Idag har det varit en helt underbar dag, sol men kallt. Vi har passat på att ta bort lite kvistar och annat som hamnat på gräsmattan under nyårsfirandet. Vi hade fått en jätte gren nedsatt i vår jordhög som vi ska skotta ut på gräsmattan – någon tyckte nog att det var jätte kul! Den fick vi bära bort till skogen igen…..

Till middag idag blev det klassisk korvstroganoff, så gott. Fick till och med tummen upp från Vincent.

Korvstroganoff
4 personer

600 gram falukorv (högkötthalt)
1 stor gul lök
2 msk tomatpuré
1/2 tsk dragon
2 msk grönsaksfond
2 dl crème fraiche
salt & peppar
en skvätt grädde ifall du tycker såsen blir för tjock.

Hacka och stek löken tills den mjuknar, den ska inte bli bränd. Korven ska skivas och strimlas till stavar, ca 1/2 cm tjocka. Stek även korven, när korven fått färg tillsätter du  löken och tomatpuré, dragon, crème fraiche, grönsaksbuljong, salt och peppar. Rör runt och låt det koka upp. Smaka av, spä ev såsen med grädde ifall du inte vill ha den så tjock. Sänk sedan värmen och låt den stå och små puttra medan du gör ordning blomkålsriset.

Recept på blomkålsris hittar du här.

Korvstroganoff

 

Blomkålsris

 

Du kanske även gillar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.