Lördag, Livskvalité & Schlatterknä!

Vaknade upp till stålande solsken, underbart. Tittade ut och det är frost i backen men klarblå himmel. Godmorgon underbara lördag! Idag står det på agendan att leta efter ett schlatterband åt Vincent.

Jag slog upp mina blå strax innan klockan sju. Hur kommer det sig att man inte kan sova länge på helgerna? Jag vill kunna sova fram till åtta iallafall. Fast jag älskar att vakna tidigt, tassa upp medan de andra sover. Ta sig en kopp kaffe i lugn och ro. Läsa tidningen och bara vara. Livskvalité!

Igår åkte Anders ner till Åkulla för att ta del av en vinst som han och ett gäng grabbar vunnit genom en företagstävling. De vann för andra gången. Det är en hälsotävling genom ett företag, man loggar all sin träning man gör under 3 månader. Under de här 3 månaderna har de olika teman där man kan få extra poäng osv. Verkar rätt roligt faktiskt om man jämför den tävling som vi har genom mitt jobb. Men han är bara borta över fredag och lördag, så han kommer hem i eftermiddag.

Så idag ska jag och Vincent hänga. Ska försöka få tag på band, Schlatterband som man sätter precis under knäskålen. Schlatterknä får många barn och tonåringar mellan 8-15 år. Det är under en viss period där de växer väldigt fort och belastar sina knän. Vincent började känna av det redan på senhösten men jag och Anders tänkte inte så mycket mer på det då.

Man säger att det blir en inflammation i senfästet vid lårmuskeln. Fästet sitter precis under knät och just där kan man få ont, kan bli svullet. Det är inget farligt och man kan fortsätta träna och röra på sig ändå. Något man rekommenderar är att stretcha framsida lår och höftböjen. Ska bara få Vincent att göra det.

Vi har tejpat men det blir inte bättre och vi köper tejp hela tiden vilket känns lite oekonomiskt. En tejp kostar lika mycket som ett band. Så nu tänkte jag att vi testar det istället. Hans enduro-träning börjar snart, så då behöver vi hittat en bra lösning som funkar för honom. Som är enkelt att ta med och som man inte glömmer bort 🙂

Så det får bli vårt lördagsnöje.

Ha en underbar dag och helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.