LedX Lights

LedX Lights – skillnad på ljus och ljus

I samarbete med LedX Lights

Det är verkligen skillnad på ljus och ljus måste jag säga efter att jag har provat LedX Lights. Tidigare har jag sprungit, vandrat och cyklat med andra märken av pannlampor och det är inte förrän nu jag märker vad skillnaden är. Det är verkligen skillnad på ljus och ljus!

Deras grundare och utvecklare Anders Johansson är en gammal orienterare och friluftsmänniska. Han hade en vision att med högkvalitativt material och avancerad teknologi. Att skapa en pannlampa som skulle vinna över alla de andra som fanns på marknaden och deras resa startade 2009. De utvecklar och producerar alla sina lampor i Sverige.

Lumen

När man pratar om pannlampor och ljus, pratar man om lumen. Även om lumen är viktigt måste jag nog säga att det är nog viktigare HUR ljuset sprids. Att det ger en bred spridning samtidigt som du vill se långt. När du rör dig vill du att lampan ska följa dina rörelser och LedX Lights har verkligen satt användaren i fokus när man skapade lamporna.

Deras lampor är väldigt välbalanserade och otroligt lätta. Det gör nämligen att de sitter stabilt på huvudet och klarar av alla typer av aktiviteter eller rörelse. När jag har lampan på min cykelhjälm märker jag inte ens att den sitter där. De har olika fästen som kan anpassas till din hjälm så som GoPro.

Ljuset från LedX Lights lampor har blivit ett unikt kännetecken, de levererar hög effekt med en finjusterad ljusspridning för att minska ögonutmattning och bländande effekt.

Tillbehör

LedX Lights system av lampor och tillbehör är utformat som moduler och de flesta av deras produkter är kompatibla med varandra. Du kan växla mellan olika storlekar på batteri, driva lamporna med extern 12V strömkälla, montera lamporna på hjälmen eller styre.

Snok

Snok är den lilla lampan som passar perfekt på styret. Du fäster den enkelt med hjälp av ett fäste för styret/handtag. Med högeffektiv elektronik och två cree LEDs, smart förpackat i ett stryktåligt lamphus av aluminium, ger Snok en fantastisk ljusbild med en ljusstyrka på 2000 lumen. Batteriet fäste jag på ramen med hjälp av kardborreband, kopplade ihop lampa och batteri med en förlängningskabel.

Mamba

Generation 4 av Mamba är mellanbror om man ser till alla tre lampor. Där Snok är lillebror och Cobra storebror. Den har oöverträffad ljusstyrka, lång batteritid och en anmärkningsvärd lättviktsdesign. När Mamba kombineras med LEDX-batterier avger den ett kraftfullt ljus på 4500 lumen under upp till 2 timmars kontinuerlig användning och en räckvidd på 270 meter vid 100% effekt enligt ANSI FL1. För de tillfällen då du behöver en extra boost trycker du bara två gånger på knappen för att aktivera Boost-funktionen på 5000 lumen som ger en räckvidd på 290 meter enligt ANSI FL1.

Cobra

Generation 4 Cobra är storebror och den är helt magisk, den lyser starkast utav dessa tre. Generation 4 Cobra är den ljusstarkaste och mest långlivade pannlampa som finns. När den används med LEDX-batterier avger den häpnadsväckande 7000 lumen i upp till nästan 2 timmars kontinuerlig drift och har en räckvidd på 400 meter vid 100% effekt enligt ANSI FL1. Aktivera Boost-funktionen med ett snabbt dubbeltryck, och Cobra släpper lös imponerande 7500 lumen och ger en räckvidd på 430 meter enligt ANSI FL1. Det blir som att möte en timmerbil i skogen när du kommer rullandes.

Sammanfattning

Om jag ska försöka sammanfatta det hela tycker jag som cyklist, att man ska sats på Snok och Mamba. Du kommer att få ett grymt bra ljus. Snok har du på styret som följer din cykel och du ser allt du ska rulla ner för. En Mamba på hjälmen, för att du ska se dit du ska. Känner du för att gå all in och ha ett monsterljus så tycker jag helt klart att du ska satsa på Cobra.

Undertiden av att jag har provat LedX Lights pannlampor har jag verkligen förstått att det är skillnad på ljus och ljus. När jag cyklar mountainbike med LedX Lights lampor imponeras jag hela tiden över att ljuset är så pass bra. Det är inget som reflekteras, jag får en perfekt syn och upplever inga skuggor. Det är som att jag cyklar mountainbike i dagsljus.

Rabattkod Pelantz15 ger dig 15% i rabatt hos LedX Lights fram till 29 februari 2024.

Jag kan varmt rekommendera LedX Lights, du kommer inte att bli besviken. De levererar en högstandard med optimalt ljusspridning, en perfekt balans och låg vikt som gör att du inte märker av lampan som sitter på din hjälm och den är byggd för att hålla tuffa förhållanden.

Pernilla Lantz signatur

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.