LCHF-Events i Säffle

Oj oj vilken helg jag har haft!

I torsdag förra veckan körde jag upp till Säffle för att vara med på för 3:e året i rad på LCHF-Events i Säffle, LCHF-Camping. Det är hur mysigt som helst. Som vanligt levererade Säffle toppen väder hela helgen 🙂

På torsdagskvällen är det invigning vid Duse-camping som ligger några kilometer utanför Säffle, precis vid Vänern. Det är här vi alla grillar och bara har det trevligt på kvällarna. Det bästa är att alla sitter tillsammans, alla pratar med alla, föreläsare som besökare. Perfekt att intervjua en utav föreläsarna lite extra.

Fredagens föreläsare

Först ut på fredagen var det Patrik Olsson från Smarta Diabetiker, som pratade om sitt liv från att gå från seende till blind, utmaningen att springa Tough Viking med Fredrik Söderlund. Gripande och väldigt intressant att lyssna på!  Sen pratade Martina Johansson om Ketogen kost, för att uppnå långvarig mental och fysisk hälsa. Något som intresserar mig väldigt mycket, ska nog läsa på lite mer om just detta då jag inte hann prata med Martina på kvällen. Precis innan lunch pratade Jan Hammarsten om metabola syndromet och cancer. framför allt prostatacancer. Väldigt intressant.

Efter lunchen så var det Andreas Eenfeldt ”kostdoktorn” tur. Men någon som jag såg framemot var just Peter Martin som talade sist den dagen. Han är utbildad läkare men jobbar med Funktionsmedicin. Istället för att bota en symtom så tar han reda på vad och varför kroppen blir sjuk. Något som känns helt rätt i tiden då man är rätt trött på att enbart få ett recept i handen av sin läkare men man får inte reda på varför man mår som man mår.

Givetvis som förra året så var vi ett litet tappert gäng som sprang en tur, just för att få igång kropp och knopp efter en dag sittandes på en stol. Skönt var det!

Strålande sol, perfekt grillväder!

Lördagens föreläsare

Först ut på lördagen var Agneta Schnittger som talade om diabetes, insulinresistens och ketogen kost. Intressant och lärorikt! Efter Agneta fick vi lite mer information om sockrets historia och dess hälsoeffekter, Ann Fernholm stod på scen men denna gång talade hon inte om Abbe :-). Sen var det Helena Önneby tur att tala och hon var för mig helt okänd. Hon berättade om sitt liv och som autoimmun som läkarna kallade henne. Hur hon började ställa frågan varför, hur hon tillslut hittade den röda tråden till varför hon mådde som hon mådde. Superintressant att lyssna på och framför inspirerade. Tänk vad mycket man kan göra bara genom att ändra kosten och sin inställning till livet!

Efter lunchen var det roliga Ralf Sundberg att tala om kolesterolkontroversen, väldigt intressant. Sist ut var det Thomas Andersson som skulle tala om hur det är att vara patient med diabetes och hur man med rätt kost kan både gå ner i vikt samt trappa ner på sin medicin tills man inte är sjuk längre. Otroligt inspirerande, vilken resa han har gjort!

So long, so good

På väg ut till Duse-Camping blev jag påkörd bakifrån då jag stod still i en bilkö…. kan säga att det small rätt högt. I bilen hade jag både Lena Winther och Lena Winroth. Så kvällen slutade på Karlstads sjukhus för att få våra nackar och axlar undersökta. Så nu håller vi tummar och tår för att vi slipper whiplash. Tur i oturen var att jag kunde köra bilen hem till Göteborg, men nu står den på verkstad för att blir fixad så att jag kan köra den fram till augusti då den ska bli lagad. Snacka om att helgen slutade lite tråkigt… men man får se det positivt, att vi inte är skadade!

Här kommer några bilder från helgen,

Frukost innan hemfärd på Duse Udde, Fyren
Thomas Andersson
Ralf Sundberg
Paus i solen
Helena Önneby
Överskott till Kostfonden från LCHF Värmland
Promenad genom Säffle
Peter Martin
Andreas Eenfeldt
Jan Hammarsten
Martina Johansson
Patrik Olsson
Lena Winroth, Marie Norder Aspholm, Annika Rane, Lena Winther och jag
Grillning på G
min bil

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.