Semester på Samos

Vilken underbar semester vi hade på Samos. 

Vi bodde i en liten by som heter Votsalakia som ligger på Samos södra sida. Stränderna består utav sandstrand och klappersten. Det är ett lugnt tempo i byn vilket var en utav anledningarna till att vi valde byn. Vi ville ladda batterierna och bara ta det lugnt. Sola, bada och åka på små äventyr. Eftersom ön är så pass liten så kan man hyra en bil och hinna runt hela ön på en dag. Vi hyrde bil vid två tillfällen ca 40 euro per tillfälle, en Jeep.

Vi bodde på Aphrodite, ett mysigt och trevligt litet hotell med pool och bar. Vill man så kunde man köpa till frukost men vi valde att köpa egen frukost, vi tittade på deras frukost och insåg rätt snabbt att det inte var något för oss. Liiite mycket socker och vitt bröd 🙂

Potami Waterfall

Det första äventyret vi åkte på var till Potami vattenfall, det ligger på andra sidan från där vi bodde. Det är 3 vattenfall och tar ca 2 timmar från att du parkerat bilen tills du är tillbaka. Man går och klättrar i och kring vattnet. Så badkläder ska med och promenadvänliga skor som du kan blöta ner. Vi hade även med oss vattentäta påsar som vi hade kamera och mobiler i, ett tips eftersom det är lätt att trilla. Bästa dagen säger Vincent 🙂

Glöm inte att gå upp för den gamla trappan upp till en taverna eller fortsätta till de andra vattenfallen som är på andra sidan. Klart värt ett besök om du är på ön. Du ser lite bilder här nedanför.

En bergsby, Manolates

Näst sista dagen hyrde vi bil igen och då blev det en tur runt hela ön med ett stopp i Manolates. Ytterligare ett tips som ni måste besöka ifall ni åker dit, så himla vackert. En liten bergsby som ligger högst upp på ett berg med utsikt över Samos och havet. Det är trångt, många trappor och de som bor i byn är dåliga på att prata engelska, men den är såå charmigt.

I denna by gick vi alla trappor upp till toppen, där finns en mysig liten taverna som är perfekt att äta lunch eller bara ta en kaffe och njuta av utsikten. På väg nedför stannade vi till i en liten smycke-affär där vi köpte några armband för ca 100 sek, jättefina.

Se bilderna nedanför.

Njuter

Utöver dessa äventyr så njöt vi bara av havet, naturen och den goda maten. Det är inga problem att äta LCHF eller lågkolhydratkost om du är på Samos. Det är bara att ändra precis som här hemma eller varför inte beställa in en förrätt och behåll den tills varmrätten kommer.

När vi var på Samos så njöt jag faktiskt utav livet och drack för första gången på väldigt länge kall öl. Det var mellan 30 – 36 grader varmt i skuggan så det var rätt gött att ta en kall öl. Ibland får man faktiskt fuska enl min mening 😉 men jag höll mig från bröd, pasta, pommes och ris.

Vi kommer garanterat att åka tillbaka, här kunde man verkligen ladda batterierna. Det var så himla lugnt och skönt, knappt några turister, inga inkastar vid restaurangerna. Om jag ska sammanfatta med två ord så skulle det nog vara lugnt och skönt!

Här kommer lite bilder,

Votsalakia
På väg till Potami Vattenfall
En gammal ruin längs vägen mot vattenfallen
Potami Vattenfall – längs vägen
Potami Vattenfall – en bro längs vägen
Potami Vattenfall – på väg till första vattenfallet
Potami Vattenfall – ovanför finns ytterligare 2 st som man får klättra till eller gå över via stegen…
Potami Vattenfall – stegen över berget till de andra vattenfallen. Ser säker ut!
Vårt hotell – Aphrodite
En kall öl på stranden
Manolates – på väg in till bergsbyn
Manolates
Manolates – några trappor….
Manolates – från tavernan längst upp
Manolates
Vincent ger en katt vatten från en vattenkran i byn Manolates
Samos stad – en gränd ner till vattnet
Anders smycke från Manolates
Mitt smycke från Manolates

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.