LCHF-Event i Säffle 2019

Då är årets LCHF-Event i Säffle 2019 över för denna gång. Precis som alla andra år jag har varit med, så blir det bara bättre och bättre.

Detta året var det ett starkt startfält med föreläsare och riktigt intressant. Det som lockade mig mest var Michel som pratade om Ketomätning, Anders som pratade om andning och lymfsystemet, Bitten som pratade om sockerberoende och Sandra om Carnivore. Benny som även var med förra året, som jag då upptäckte, han är riktigt bra och underhållande.

Precis som alla andra år, delade jag stuga med Annika, Lena och Lena. Marie brukar även vara med men tyvärr kunde hon inte denna gången. Eftersom det bara tar mig 2,5 h att köra upp till Säffle från Göteborg var jag först på plats i stugan.

Dag 1

Ny moderator för LCHF Event i Säffle, var Fredrik ”Majoren” Söderlund efter Bo Zackrisson. Han klarade det galant, bra påläst om respektive föreläsare osv. De som föreläste första dagen var Andreas ”Kostdoktorn” Eenfeldt – Vem har rätt om LCHF?, Monique & Anders Le Roux Svalberg – Viktiga Barn, Bitten Jonsson – Det är skillnad på olika, Benny Ottosson – Frisk, Lugn, Utvilad, Stark, Hela livet, Kristina & Anders Skogberg – Nära.

Det som lockade mig mest den dagen var Bitten, eftersom jag inte har hört henne tidigare. Känner att det hon pratade om är sjukt intressant, just om sockerberoende och hur det påverkar kroppen. Måste lyssna på henne igen helt enkelt.

Avslutade dagen med att bada, jag och Lena. Årets första dopp i Sverige och det var lite kallt med skönt efteråt. Det syns nog på bilden att det var lite kallt, hahah

Dag 2

Efter en trevlig fredagkväll med grillning och trevlig sällskap startade vi upp starkt med Annika Dahlqvist – Historien och framtiden med LCHF, Anders Lönedal – Du mår som du andas och andas som du mår, Michel Lundell – Ketomätning, Sandra Owe – Carnivore, hälsa och klimatet, Sofie & Erik Hexeberg – Autoimmun sjukdom och proteinintolerans.

När Anders och Michel pratade satt jag som ett ljus och lyssnade. Sjukt intressant, här har jag lite att lära. Måste nog bättra mig just när det gäller min andning. När det gäller Ketomätning så mäter jag redan ketoner i blodet men har köpt en mätare som mäter utandningen. Ska bli intressant att börja mäta det, blir nog ett projekt om det till hösten.

Grillning på Duse Camping

Varje kväll grillar vi, klockan 19 vid stora grillplats där LCHF Event ställer upp långbord och stolar. Det bästa med eventet är just dessa kvällar. Det är så himla trevligt att prata med nya som gamla bekantskaper. Man snackar om föreläsningen, sina intryck, erfarenheter eller bara byter tips och trix.

Jag hade köpt med mig två stora skivor entrecote och 100 gram smör, som då skulle grillas torsdag och fredagkväll eftersom jag körde hem redan på lördag efter föreläsningarna. Med mig i bilen hade jag Tina och hennes man Kimmo, som jag känner sedan tidigare.

Du som funderar på att åka på LCHF Events tycker jag verkligen att du ska göra det. Så himla mysigt och trevligt, du kanske förstår det eftersom jag har varit här 5 år i rad 🙂
Här kommer lite bilder från helgen:
Annika Rane, Lena Winroth, Lena Winther och jag
Grillning torsdag kväll
Min tallrik, entrecote, smör och lite spenat
Andreas, Kostdoktorn
Monique & Anders
Bitten Jonsson
Benny Ottosson
Kristina och Anders Skogberg
Grillningen på fredagkvällen
Min tallrik, entrecote, smör och spenat
Annika Dahlqvist
Anders Lönedal
Detta ska jag ta till mig gällande andning
Michel Lundell
Testade att blåsa i hans Ketonix mätare – jag är i ketos men helst vill man ligga på gult.
Sandra Owe
Sofie och Erik Hexeberg
På fredag eftermiddag passade jag och Lena på att bada i Vänern.

Läs gärna mina tidigare inlägg om LCHF-Events i Säffle, 2015, 2016, 2017 och 2018

6 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.