Lax med zucchinipasta
17 november 2016
Under en vardag måste det gå rätt fort att laga en bra och god middag. För några dagar sedan testade jag att göra en ”pastasås” gjord med lax och ostsås, som pasta använde jag strimlad zucchini. Blev klockrent och jättegott!
Ni som läser min blogg har nog upptäckt att vi äter väldigt mycket lax, kan säga att vi bara älskar fisk men det är Vincent som älskar lax. Gör jag torsk eller någon annan fisk så vill han inte äta….. irriterade men ja ja, förhoppningsvis kommer han ändra sig i framtiden. Orkar inte tjata, då finns det risk att mat blir något negativt och där vill jag inte hamna med honom.
Lax- och ostsås med zucchinipasta
Pernilla LantzUnder en vardag måste det gå rätt fort att laga en bra och god middag. För några dagar sedan testade jag att göra en ”pastasås” gjord med lax och ostsås, som pasta använde jag strimlad zucchini. Blev klockrent och jättegott!
Förberedelser 15 minuter minuter
Tillagningstid 20 minuter minuter
Total tid 35 minuter minuter
Måltid Lunch, Middag
Kök Sverige
Portioner 4
Kalorier 1 kcal
Equipment
- 1 Potatisskalare eller grönsaksvarv
Ingredienser
- 2 stora zucchini eller 4 mindre
- 2 schalottenlök
- 2 vitlöksklyftor
- 1-2 tsk sambal oelek
- 1/2 lime – saften
- 1-2 dl grädde
- 100 gram färskost
- 2 dl spenat
- salt, peppar
- 1,5 msk Tamarisoja
- 4 portionsbitar lax
Instruktioner
- Skala zucchinin med en potatisskalare till långa strimlor. Strimla runt om och sluta när du kommer till kärnan.
- Finhacka både vitlök och schalottenlöken
- Smörstek vitlöken och schalottenlöken tillsammans med sambal oelek i en kastrull.
- Tillsätt spenaten och rör runt
- Tillsätt sedan både grädde och färskost, rör runt tills osten smälter ner.
- Salt, peppar – smaka av och tillsätt sojan.
- Sänk värmen och låt stå och dra medan du steker laxen.
- Stek laxen i en stekpanna med smör/kokosfett
- När laxen är klar lägger du den i en form med kant. Häll sedan ostsåsen över laxen.
- Nu steker du zucchini-pastan i stekpannan lite lätt, tills den blir lite mjuk och varm.
- Klart att servera direkt.
Keyword Fisk
Föregående
Köttbullar med brunsås
Nyare