Idag blev det rester och lika gott är det!

Hej
idag var tanken att jag skulle göra Moussaka men jag var tvungen att åka och handla efter att jag hämtat Vincent. Fanns liksom ingen mjölk kvar… eko i kylskåpet. Vincent fick en lego julkalender, snacka om lycklig kille.

Så när vi kom hem var klockan redan efter 17:00 så det fick bli att värma på pannkaka till Vincent och till oss rörde jag ihop en pastasås med grädde, kycklingfond och rester från grillad kyckling som jag hade i kylskåpet. Salt och peppar och en lite klick philadelphiaost. Mums!

Kycklingbitar
Grädde, 3 dl
Kycklingfond, 1 msk
salt & peppar
För att tjocka såsen lägg i en klick philadelphiaost

Vitkålspasta
Strimla tunt lagom mycket som ni ska äta.
Stek i smör tills de mjuknar

Till detta strimlade jag vitkål tunt tunt, stekte det sedan i smör tills vitkålen blir mjuk.
Sen blandade jag ihop allt så det fick gotta ihop sig lite. Så underbart gott!

Enkelt och gott – hah ha ha det skriver jag nog rätt ofta…. fniss
Men det ska vara enkelt på vardagarna när man ska laga mat.

Så nu till kvällen förberedde jag maten inför helgen, Moussaka. Det luktar kanel i hela huset nu. Var tvungen att provsmaka o den blev ljuvligt god 🙂

Trevlig kväll alla!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.