Längdskidor Bunketorp, Lindome

Längdskidspår i Bunketorp

Det gäller att passa på nu när de har gjort längdskidspår i Bunketorp. Det har inte till vanligheten att jag åker längdskidor i Bunketorp här i Lindome. Otroligt lyxigt och härligt, nästan så att man önskar att man bodde längre upp i vårt avlånga land.

Det är inte ofta som snön ligger så här länge i Göteborg så det gäller verkligen att passa på när de gör längdskidspår i Bunketorp. Jag och Anders startade vår söndag med att åka till Bunketorp eftersom de hade dragit längdskidspår där i fredags. Vi höll tummar och tår för att spåren inte skulle vara allt för uppkörda!

Väl på plats i Bunketorp fanns det ingen parkering uppe vid starten utan vi fick ställa oss nere vid golfbanan och gå upp. En parkering som inte var skottad, bara en massa modd. Knappt att vi kom därifrån 😉

Det var otroligt skönt att skida längs spåret, de hade spårat elljusspåret som är 2,5 km plus att de hade dragit ut spåret på golfbanan. Alldeles lagom att börja med kände vi. Det var ett tag sedan vi stod på ett par längdskidor och vi övar inte allt för ofta mer än när vi är i Falun eller Funäsdalen.

Själv var jag lite nervös eftersom jag har min skada i ankeln men det gick förvånansvärt bra. Förutom att jag ramlade precis innan jag skulle ta av mig skidorna. Givetvis på den sidan jag har min skada. Det gjorde ont då jag ramlade men det gick över nästan direkt.

Det var rätt mycket folk i alla olika nivåer som skidade runt i Bunketorp. Det var nästan så att jag kände mig som ett proffs, hahahha. Alla var lika glada och positiva till att man hade gjort spår här i Bunketorp. Otroligt lyxigt att bara dra iväg en morgon och skida 5 km. Det är nästan så att man önskar att man bodde längre upp i vårt avlånga land så att man fick njuta av det här lite oftare.

Så frågan är om man inte ska åka längdskidor ikväll, istället för att dra till gymmet… Som sagt vad, det gäller att passa på, det är inte ofta snön ligger längre än 24 h här i Göteborg 😉

Ha en fin dag!

Längdskidor Bunketorp, Lindome
Längdskidor Bunketorp, Lindome
Jag och Anders efter vår skidtur på 5 km.
Pernilla Lantz signatur

3 kommentarer

 • Dessi

  Åh vad fint! Här i Linköping börjar snön smälta bort 🙁

  Jag har precis börjat äta keto igen efter många års uppehåll. Jag har omställningsbesvär i form av att jag känner mig energilös. Får verkligen ta mig i kragen om nåt ska bli gjort. Hoppas detta snart försvinner! 🙂 Jag har ätit keto och lågkolhydratkost i omgångar och för många år sedan körde jag keto men gav upp efter en månad då jag inte orkade träna nånting. Undrar hur lång tid det tog från att du började äta keto till att du kände dig stark i gymmet?

  • Pernilla

   Hej Dessi,
   Visst är det vackert! Kan meddela att idag var det plusgrader även här i Göteborg och ska väl bli 5 plus nu till helgen så allt kommer väl att försvinna 😉
   Vad kul att du börjat äta Keto igen. Det är lite olika till person/person med omställningsbesvären men testa att ta lite salt så binder du upp lite vätska så brukar kroppen piggna på. Nu har jag ätit LCHF, Keto i ca 9-10 år så jag minns inte men håll ut det ger med sig. Innan träning är ett tips att ta en salt shot så brukar det gå lättare. Men det är klart värt att härda ut 🙂
   Lycka till och hör av dig ifall du behöver tips eller trix 🙂
   //Pernilla

   • Dessi

    Tack för snabbt svar 😀 Har märkt att energin blir bättre när jag äter jordnötssmör just, och det är ju salt och suuupergott 😀 Har bara testat att äta det i två dagar nu men hoppas det hjälper även i framtiden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.