Kycklingsoppa

I helgen laddade jag min Crock-Pot med lite rotfrukter, kryddor och kycklingbitar, kycklingsoppa på G. Nu förtiden så laddar jag den med lite som jag vill, går inte efter något speciellt recept.

Har upptäckt att rotselleri och morot blir superbra tillsammans, även lite soja och Worcestershiresås, ca 10 droppar. Sagt och gjort så laddade jag den i lördags innan träningen, ställde in den på lågtemp i 6 timmar. Doftade ljuvligt i hela huset redan när jag kom hem efter 2 timmars träning.

 

Kycklingsoppa

Ingredienser

  • 1 stor gul lök
  • 1 kg kyckling
  • 3 morötter
  • 1 rotselleri
  • 10 droppar worcestershiresås
  • 1 msk Tamari soja
  • 2 msk kycklingfond
  • salt , peppar
  • 1 st rödpaprika
  • 5 dl grädde

Instruktioner

  1. Skala och hacka löken, morötterna, paprikan och rotselleri, lägg ner i Crock-poten.
  2. Häll i kryddorna och rör runt
  3. Dela kycklingen i mindre bitar och lägg ovanpå alla grönsaker.
  4. Lägg på locket och ställ in på lågtemp, 6 timmar
  5. När det är ca 20 minuter kvar på tiden, häller du i grädden och rör runt.

Klart att servera!

Vi hade en stor klick fetaost i botten för att få lite mer fett i, men man kan hoppa över det om man vill.

20161105172107_img_1207 20161105172432_img_1209 20161105172606_img_1210 20161105172627_img_1212

Du kanske även gillar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.