Kycklinggryta i Crock-Pot
19 september 2017
Nu när det börjar att bli höst igen så åker min Crock-Pot fram igen. Älskar hösten och alla dess goda grytor, soppor som man kommer att avnjuta 🙂
Precis en sådan god höstgryta gjorde jag med kyckling i helgen. Man hackar upp alla grönsaker, rotfrukter grovt och slänger ner i pottan, fyller på med kryddor och rör runt, sist skär man kycklingen i bitar och ställer in timern. Sen är det bara att gå och göra något annat.
Helt underbart enkelt och sååå himla gott!
Denna gång hann jag inte ta kort eller rättare sagt så var det alldeles för sent att ta kort. Jag hade laddat pottan på lördag eftermiddag och den var inte klar förrän kl 23:00. En trött Pernilla hällde då bara över den i en skål och ställde in den i kylen, sorry!
Kycklinggryta
Måltid Middag
Portioner 4
Ingredienser
- 1 kg Kycklingfilé
- 300 gram Rotselleri, liten
- 300 gram Kålrot, liten
- 1 st Purjolök
- 1 paket Bacon
- 3 msk Kycklingfond
- Salt, peppar
- 1 st Broccoli
- Persilja
- 3 dl Grädde
Instruktioner
- Börja med att skala och grov hacka alla rotfrukter, grönsaker och lägg ner i pottan.
- Häll över alla kryddor så som Kycklingfond, salt, peppar bland alla grönsaker som ligger i pottan. Häll INTE i persiljan förrän 30 min i slutet.
- Dela kycklingfilé i mindre bitar och lägg överst. Strimla baconet och lägg över.
- Ställ in din Crock-Pot på lågtemperatur och 4 timmar.
- När det är ca 30 minuter kvar häller du även i grädden och persilja. Rör runt och lägg på locket.
- När tiden är slut smakar du av, ev kan du behöva ha i mer salt, peppar. Jag hade i rätt mycket så att det blev lite sting i smaken.
- Servera som soppa eller gryta med lite riven blomkål.
Keyword Crock-Pot
Föregående