
Kycklinggratäng
20 oktober, 2016
Att slänga ner allt i en gratäng är något som jag bara älskar, sköter sig själv och blir alltid så himla gott. Snabbmat a´la Pernilla, me like!
Denna gång fick jag inspiration från ett recept jag hittade i en gammal LCHF-tidning. Jag plockade bort ruccola men lade till spenat, kantareller, bacon, oliver och soltorkade tomater.
Kycklinggratäng
Maträtt
Middag
Portioner 4
Ingredienser
- ca 600 gram kycklingfilé
- ca 200 gram kantareller
- 200 gram spenat färsk
- 1 rödlök
- 3 dl grädde
- 10 st soltorkade tomater
- 1 burk ekologiska oliver gröna och svarta
- ca 5 skivor bacon
- smör/kokosfett
- salt peppar
- riven ost
- persilja
Instruktioner
-
Sätt ugnen på 200 grader
-
Lägg spenaten i en ugnssäker form
-
Strimla kycklingen i mindre bitar och bryn den i smör/kokosfett, Salt och peppar på kycklingbitarna.
-
Lägg över de sedan på spenaten
-
Hacka ner kantarellerna i mindre bitar och stek de i smör, häll sedan över de på kycklingen
-
Hacka ner även baconet och stek de, häll sedan över de på kycklingen.
-
Klipp ner de soltorkade tomaterna i mindre bitar och strö över kycklingen
-
Även oliverna häller du över kycklingen
-
Avsluta med att blanda samman grädden, hackad rödlök, riven ost och frusen persilja. Häll över kycklingen. Avsluta med lite mer riven ost.
-
Grädda sedan i ugnen ca 20-25 minuter
Går bra att äta som det är men funkar kanon till LCHF-Pasta eller Zucchinipasta.
LCHF-pasta receptet hittar du här

Föregående
Chokladpudding

Nyare