Kycklinggratäng

Kycklinggratäng

Att slänga ner allt i en gratäng är något som jag bara älskar, sköter sig själv och blir alltid så himla gott. Snabbmat a´la Pernilla, me like!
Denna gång fick jag inspiration från ett recept jag hittade i en gammal LCHF-tidning. Jag plockade bort ruccola men lade till spenat, kantareller, bacon, oliver och soltorkade tomater.
Kycklinggratäng

Kycklinggratäng med soltorkade tomater

Måltid Middag
Portioner 4

Ingredienser
  

  • ca 600 gram kycklingfilé
  • ca 200 gram kantareller
  • 200 gram spenat färsk
  • 1 rödlök
  • 3 dl grädde
  • 10 st soltorkade tomater
  • 1 burk ekologiska oliver gröna och svarta
  • ca 5 skivor bacon
  • smör/kokosfett
  • salt peppar
  • riven ost
  • persilja

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Lägg spenaten i en ugnssäker form
  • Strimla kycklingen i mindre bitar och bryn den i smör/kokosfett, Salt och peppar på kycklingbitarna.
  • Lägg över de sedan på spenaten
  • Hacka ner kantarellerna i mindre bitar och stek de i smör, häll sedan över de på kycklingen
  • Hacka ner även baconet och stek de, häll sedan över de på kycklingen.
  • Klipp ner de soltorkade tomaterna i mindre bitar och strö över kycklingen
  • Även oliverna  häller du över kycklingen
  • Avsluta med att blanda samman grädden, hackad rödlök, riven ost och frusen persilja. Häll över kycklingen. Avsluta med lite mer riven ost.
  • Grädda sedan i ugnen ca 20-25 minuter

Går bra att äta som det är men funkar kanon till LCHF-Pasta eller Zucchinipasta.
LCHF-pasta receptet hittar du här

20161017164430_img_1057

20161017164446_img_1058

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.