Kycklinggratäng

Att slänga ner allt i en gratäng är något som jag bara älskar, sköter sig själv och blir alltid så himla gott. Snabbmat a´la Pernilla, me like!
Denna gång fick jag inspiration från ett recept jag hittade i en gammal LCHF-tidning. Jag plockade bort ruccola men lade till spenat, kantareller, bacon, oliver och soltorkade tomater.

Kycklinggratäng

Portioner 4

Ingredienser

  • ca 600 gram kycklingfilé
  • ca 200 gram kantareller
  • 200 gram spenat färsk
  • 1 rödlök
  • 3 dl grädde
  • 10 st soltorkade tomater
  • 1 burk ekologiska oliver gröna och svarta
  • ca 5 skivor bacon
  • smör/kokosfett
  • salt peppar
  • riven ost
  • persilja

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Lägg spenaten i en ugnssäker form
  3. Strimla kycklingen i mindre bitar och bryn den i smör/kokosfett, Salt och peppar på kycklingbitarna.
  4. Lägg över de sedan på spenaten
  5. Hacka ner kantarellerna i mindre bitar och stek de i smör, häll sedan över de på kycklingen
  6. Hacka ner även baconet och stek de, häll sedan över de på kycklingen.
  7. Klipp ner de soltorkade tomaterna i mindre bitar och strö över kycklingen
  8. Även oliverna  häller du över kycklingen
  9. Avsluta med att blanda samman grädden, hackad rödlök, riven ost och frusen persilja. Häll över kycklingen. Avsluta med lite mer riven ost.
  10. Grädda sedan i ugnen ca 20-25 minuter

Går bra att äta som det är men funkar kanon till LCHF-Pasta eller Zucchinipasta.
LCHF-pasta receptet hittar du här

20161017164430_img_1057

20161017164446_img_1058

Du kanske även gillar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.