Kycklinggratäng med chevreost

Förra veckan gjorde jag ett recept från en LCHF bilaga som jag hittade bland alla mina tidningar. Givetvis gjorde jag om den lite så att den skulle passa mig/oss.

Ni som följt mig ett tag nu vet att jag älskar “lådor” som sköter sig själv i ugnen.  🙂

 

Kycklinggratäng med chevreost

Portioner 4

Ingredienser

  • 600 gram kycklingfilé
  • salt, peppar
  • 3 msk kokosfett/smör
  • 1 st gul lök
  • 1 burk Paprika, rostad och strimlad
  • 2 dl créme fraiche
  • 1 dl grädde
  • 200 gram chevreost
  • 1 dl svarta oliver
  • 400 gram finriven vitkål
  • grönsallad

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader

  2. Skär kycklingen i mindre, smalare bitar. Salta och peppra bitarna och stek de snabbt i stekpannan så att de bara får färg. Lägg sedan över i en ugnssäker form.

  3. Hacka löken och fräs den i smör/kokosfett och häll sedan i paprikan. Låt fräsa en stund. 

  4. Häll sedan ner créme fraiche och grädde, rör runt och smaka av med lite salt och peppar.

  5. Mixa sedan såsen slät med en stavmixer och häll den sedan över kycklingen.

  6. Lägg sedan ut chevreosten överst och strö över oliverna.

  7. Grädda i ugnen i ca 20-25 minuter beroende på hur stora kycklingbitar du skar.

  8. Till detta serverar du sedan smörstekt vitkål som du har finstrimlat och serverar tillsammans med en grönsallad.

Fick tummen upp av både Anders och Vincent. Eftersom Vincent inte äter vitkål så fick han lite ris till sin mat. Kan säga att det var även perfekt att ha med sig i matlåda till jobbet 🙂

Du kanske även gillar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.