Kycklingbiffar med ajvarsås

Ibland lyckas man, Kycklingbiffar med ajvarsås. Enkelt och gott, fick även tummen upp av Vincent.

Vincent fick potatis till sina kycklingbiffar medan vi värmde på lite grönsaker i ugnen tillsammans med lite grönkål och halloumiost. Superfräscht!

Grönsakerna var nämligen rester från en tidigare middag som jag inte ville slänga. Fyllde på med lite mer grönsaker, halloumiost och grönkål. Ringlade olivolja över och värmde upp det i ugnen på 150 grader i ca 20 minuter.

Kycklingbiffar

Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Portioner 6

Ingredienser

  • 1/2 Gullök
  • 3 st Vitlöksklyftor
  • 1 kg Kycklingfärs
  • 2 tsk Salt, peppar
  • 3 tsk Garam Masala
  • 1 msk Kycklingfond

Kryddblandning Garam Masala

  • 1 tsk Spiskummin
  • 1 tsk Koriander
  • 1 tsk Kardemumma
  • 1 tsk Gurkmeja
  • 1 tsk Ingefära
  • 1 tsk Paprikapulver
  • 1/2 tsk Chilipulver

Instruktioner

  1. Börja med att blanda samman Garam Masala.

  2. Riv sedan lök och vitlök, blanda samman allt inkl kycklingfärsen

  3. Forma till små biffar och stek de i rikligt med smör.

  4. Jag stekte de i pannan och lade sedan i en ugnssäker form och körde de i ugnen i ca 15 minuter.

  5. Servera tillsammans med ajvarsås och ugnsbakade grönsaker.

Ajvarsås gör du enklast genom att blanda ajvar och majjo tillsammans. Blir jättegott och passar till det mesta!

Du kanske även gillar

2 kommentarer

  1. Men så gott, tack för receptet. Jag älskar kycklingfärsbiffar!

    En annan sak, jag vet inte om det bara är hos mig men på datorn kan jag inte kommentera din blogg då sportamoreannonsen täcker för delvis av kommentarsfältet. Alltså den del där man ska skriva i sina uppgifter.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.