Kyckling i airfryer

Kyckling i airfryer

Inlägget innehåller annonslänkar för Bagaren och Kocken.

Wow, säger jag bara – det här är något du måste prova! Sedan jag fick min airfryer har den verkligen blivit min nya bästa vän i köket. Nu har jag testat att göra kyckling i den, och resultatet? Saftig, smakrik och helt underbar kyckling som dessutom är enkel att laga.

Min airfryer är från Bagaren och Kocken, och jag använder modellen NOD Airfryer – en riktig gamechanger för matlagningen. Är du nyfiken? Du hittar mer information här.

Jag serverade kycklingen med en fräsch bädd av ruccola – enkelt och så gott! Men vill du ha något mer mättande, kan jag varmt rekommendera smörstekt blomkålsris för en lågkolhydratvariant eller vanligt ris om det passar dig bättre.

Våga testa och bli förälskad i enkel, snabb och smakrik matlagning med airfryer!

Kyckling i airfryer

Kyckling i airfryer

Kyckling marinerade i 7 kryddor, soja, honung och vitlök. Magiskt gott och kycklingen blir riktigt saftig.
Förberedelser 30 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Måltid Lunch, Middag
Portioner 4

Utrustning

  • Airfryer
  • Skål
  • Sked
  • Vitlökspress

Ingredienser
  

Marinad:

  • 800 gram Kyckling innefiler
  • 2 msk Soja
  • 1 msk 7 Kryddor (kryddpåse)
  • 1 st Vitlöksklyfta, stor annars två
  • 2 msk Flytande honung

Till servering:

  • 1 knippe Salladslök
  • 4 msk Sesamfrön vill du kan du rosta de i en torr stekpanna
  • Blomkålsris eller vanligt ris
  • Ruccola

Instruktioner
 

  • Börja med att göra marinaden och lägg ner kycklingen, rör runt och låt kycklingen stå och dra sig en stund.
  • Fördela sedan kycklingen i din airfryer
  • Ställ in på 200 grader i ca 20 minuter
    Tänk på att ruska om efter halva tiden.
  • Under tiden din airfryer står och jobbar kan du smörsteka blomkålsriset eller koka det vanliga riset.
  • Tänk även på att du kan göra en god vitlöksås till.
  • Till serveringen toppar du med salladslök som du har skivat och sesamfrön
Vitlökssås
Till recept
Blomkålsris
Perfekt istället för ris!
Till recept
Älgskavgryta med blomkålsris
Pernilla Lantz signatur

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.