Höstträningen är igång!

Då är höstträningen igång igen hemma i garaget tillsammans med Anders, min man och våra vänner Ki och Ulricha.

Nu under hösten ska jag försöka flytta upp min mjölksyretröskel. Jag brinner nämligen ur direkt och det känns som om jag går in i väggen. Musklerna tar liksom slut. Det känns som om jag inte kan syresätta mina muskler i samma takt som jag cyklar. Irriterande men men problem är till för att lösas eller hur?

Så nu under 5 veckor framåt ska vi köra samma program när det gäller träningscykeln. Uppvärmning 10 minuter i lugnt och lagom tempo för att väcka kroppen och därefter kommer de intervaller som vi ska ta oss igenom. 5 st intervaller så håller på i 8 minuter, med 2 minuters vila mellan varje set.

Planen är att försöka hålla samma motstånd och samma kadens hela passet igenom. Så i tisdags när vi började, hade jag motstånd 1,8 kp och kadens på 90. De två sista intervallerna brann det i mina ben kan jag säga. Det positiva var att jag orkade och håll min puls under 150 i snitt.

Nu undrar du säkert hur det blir med min gymträning och den kommer jag att fortsätta med. Tanken är att jag ska köra överkropp på måndagar eftersom jag har träningscykeln på tisdagar. Vill inte spöa ben två dagar i rad, lite onödigt. Onsdagar vila medan torsdagar blir ben. Torsdag kanske blir långpuls pass hemma i garaget och under helgen kör jag ett helkroppspass.

Vad tror du, låter det bra?

Jag tycker att det känns bra om inte annat får jag utvärdera efter dessa 5 veckorna. Om inte annat ska det bli spännande att se utvecklingen rent kroppsligt. Denna gång har jag mätt midjan, lår och höfter för att kunna se rent konkret min förändring.

  • Midja 83 cm
  • Lår 62 cm
  • Höfter 112 cm

Så nu kör vi, tortyrgaraget som jag kallar vår garage nu 🙂

Fredag och städning av trädgården står på min agenda. Tänkte klippa ner lite blommor som ser alldeles för tråkiga ut. Kanske plocka in våra utemöbler, ställa undan lite tomma krukor och kant klippa gräsmattan. Kommer säkert att hinna med ett pass på gymmet också. Får se ifall jag lyckas få med sonen dit också.

Ha en underbar helg alla godingar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.