Klockan sex hos mig
Förra helgen hade vi bokat in bloggmiddag hemma hos Siranee, Thaimorsan. Tror nog vi alla väntade med spänning på vad vi skulle få smaka.
Siranee hade valt att göra en middag som man äter det i Thailand. Givetvis gör hon allt från grunden. Kvällen till ära hade hon även valt att göra den socker och glutenfri eftersom jag och Emelie äter lågkolhydratkost. Så himla snällt eller hur?!
Allt var supergott, min stora favorit var nog köttet och räkorna. Räkorna var helt magiskt goda. 🙂
Thai tapas
Tom kha hedd – kokossoppa med örter och svampar.
Laab gai – kycklingfärs med örter och sötmandlar (istället för rostat rispulver)
Crying tiger/nue yaang – grillad biff (njurtapp marinerade i en paste av vitlök, korianderrötter och vitpeppar, fisksås)
Satay goong – räkor marinerade i kokosmjölk, gurkmeja, spiskummin
Yam tänggwa – en enkel gurksallad med schalottenlök, fisksås, lime och chilipulver. Jordnötssås och tamarindsås plus plockgrönsaker & örter.
Mascarpone fluff med 40% vispgrädde, hackade mandlar och blåbär.
Allt var fritt från gluten, soja, spannmål. Smaksatt med fisksås, lime och Stevia. Koriander och hackade chili som tillbehör. Man kan alltså laga thaimat utan socker 🙂
Siranee var sist ut att bjuda på middag men jag tror det blir fler gånger. Vi har det så himla mysigt och trevligt!