Ajvar- och Majonnässås

Så himla enkelt och gott, ajvar- och majonnässås. Har du testat att blanda dessa två?

Oj oj så himla gott till grillat. Har du inte testat så måste du verkligen göra det. Nu sist hade jag denna sås till grillad kyckling och ugnsbakade grönsaker.

Om jag inte minns helt fel så har jag även haft denna sås till fisk, men tyvärr hittar jag inte bilden.

Ajvar är en röra/sås gjord på paprika, aubergine, olja och salt. Vill man så kan man göra egen ajvar. Du hittar ett bra recept hos Anne på Matkärlek. Det är lite pilligt men blir jättegott.

Den du köper i butiken kan innehålla både socker och stärkelse. Jag brukar ha en bruk hemma i kylskåpet, dock köpe. Den innehåller ca 8 g kolhydrater per 100 g.

Recept

Ta en stor klick majonnäs och blanda samman med lika stor klick ajvar. Det blir en fin rödaktig röra. Väljer du den starkare ajvar så blir det lite mer sting.

Du kanske även gillar

3 kommentarer

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.