Ketogryta

Inlägget innehåller annonslänkar för Bokus

Just nu plockar jag all min inspiration från Ketoguiden som Martina Johansson gjort.

Så idag tänkte jag dela med mig utav hennes Ketogryta. Jag gjorde den i min Crock-Pot och tillsatte lite mer kryddor så som vitkök och paprikapulver. När man gör mat i Crock-Pot behöver man krydda mycket mycket mer än när man gör det i kastrull. Vet ej varför men så är det bara.

Är du nyfiken på boken tycker jag verkligen att du ska köpa den. Det finns nämligen 100 recept och en kostplan för 30 dagar. Perfekt att få en nystart. Du hittar den här

Ketogryta

Förberedelser 2 timmar
Portioner 10

Ingredienser

  • 2 kg valfritt kött (ej färs)
  • 3 st Gul lök
  • 3 st Vitlökskyftor
  • 2 st Lagerblad
  • 200 gram Champinjoner
  • Salt, peppar, parikapulver - efter smak och tycke
  • 1 liter Kokosgrädde

Instruktioner

  1. Skala och grovhacka den gula löken, vitlöken och lägg i din Crock-Pot.

  2. Dela champinjonerna och lägg i din Crock-Pot

  3. Har du köpt grytbitar lägger du även ner dessa i din Crock-Pot

  4. Krydda med de kryddor du vill ha och lägg ner lagerbladet.

  5. Rör runt allt så att det blandas tillsammans med kryddor, kött och löken.

  6. Ställ in din Crock-Pot på 4 timmar på låg temperatur

  7. Efter 2 timmar rör du runt lite försiktigt och låt den fortsätta puttra

  8. När jag gjorde Ketogrytan så värmde jag upp denna i en kastrull dagen efteråt och då tillsatte jag kokosgrädden. Det går säkert att tillsätta den när det är ca 60 minuter kvar eller 30 minuter kvar. Glöm inte att röra runt och låt sedan stå tills tiden är klar.

Du kanske även gillar

2 kommentarer

    1. Hej Helena, jag lät den puttra totalt 4 timmar, men efter de 2 första timmarna rörde jag runt och så lät jag den puttra vidare i ytterligare 2 timmar.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.